Uw bedrijvengids
Hobby en vrije tijd

Team building? Ga wandelen!

Een team van individuen samenbrengen door manieren te vinden om van elkaars gezelschap te genieten, te begrijpen hoe iedereen denkt en samen een nieuwe, energieke teamgeest op te wekken waarbij een groep individuen verandert in een team dat samen zal staan, zal slagen en zal uitblinken in alles wat op hun weg komt. Komt je bekend voor? Juist ja, team building. En je hoeft echt niet te gaan paintballen om het gewenste resultaat te boeken. Ga eens wandelen! 

We komen uit verschillende culturen, met verschillende achtergronden en met verschillende percepties.  Als individuen moeten we de persoon naast ons leren kennen en begrijpen om er een succesvol team van te maken.  Dit is een integraal onderdeel van teambuilding.  Door te begrijpen hoe mijn collega denkt, wat mijn collega denkt, kunnen we uit het niets een vuur bouwen. 

Maak een wandeling met het team op een uitdagend pad of een kleine berg. Tijdens de wandeling kan je bepaalde moeilijkheden creëren die het team samen zal moeten oplossen. Je kunt het team bijvoorbeeld onderbreken en vertellen dat een leeuw net in de benen van twee teamleden heeft gebeten en dat ze daarom niet meer kunnen lopen. Het team zal moeten samenwerken om de teamleden die niet meer kunnen lopen te ondersteunen. Aan het einde van de wandeling geef je eten en drinken en bespreek je de fysieke, mentale en sociale uitdagingen die je tijdens de activiteit hebt ervaren.

Je kunt ook gaan netwalking. Dat is zeg maar netwerken, maar dan met collega’s, zakenpartners en bijvoorbeeld prospecten. Of ga nog verder en ga bijvoorbeeld op reis en ga een berg als Mount Kenya beklimmen. Sommige bedrijven gaan zelfs nog verder en reizen bijvoorbeeld naar Peru en bezoeken via de Inca Trail Machu Picchu. Maar je hoeft echt niet ver weg om met je team te gaan wandelen. Je kunt ook op de Veluwe een team building activiteit opzetten of bijvoorbeeld met je team gaan Wadlopen.