Uw bedrijvengids
Image default
Marketing

Online marketing: Do’s en Don’ts

Marketeers zijn erg blij om te zien dat veel bedrijven ondertussen hebben ontdekt dat online marketing veel kan betekenen voor de groei van een onderneming. Online marketing is dan ook niet meer weg te denken binnen veel bedrijven. Maar helaas worden er nog wel fouten gemaakt, of nog niet optimaal gebruikt gemaakt van wat er allemaal mogelijk is. Lees in dit korte artikel relevante do’s en don’ts over online marketing.

 

Do’s

Ken je publiek. Met de nieuwste ontwikkelingen binnen digital/online marketing, kan je enorm goed targeten. Zoek dus goed uit voor welk publiek jouw product of service relevant is. Leer deze groep kennen, en test door middel van A/B testen uit wat werkt voor hun.

 

Ken je concurrenten. Blijf goed op de hoogte van wat je concurrenten doen. Maar pas op, doe ze niet na! Zoek juist op waarmee jij boven ze uit kan stijgen.

 

Maak relevante content. Content is waar je de aandacht van je publiek mee trekt. Maak originele en aantrekkelijke visuals of teksten die herkenbaar is voor je publiek.

Don’ts

Vergeet je website niet. Het is belangrijk dat je regelmatig je website update op basis van nieuwe trends in de markt. Zo blijf je relevant en loop je niet achter op concurrentie. Ook is je website een belangrijke basis voor je zichtbaarheid in zoekmachines, denk aan SEO (Search Engine Optimalization). Heb je hier hulp bij nodig? Bekijk dan eens wat een SEO bureau voor jou kan doen.

 

Laat je niet leiden door kwantiteit over kwaliteit. Het volume van output is echt niet belangrijker dan de kwaliteit van je output. Een goede kwaliteit aan uitingen werkt veel beter dan heel veel produceren. Zoekmachines en klanten geven echt niet veel om hoeveel blogs je op je website hebt staan. Ze geven daarentegen wel om de kwaliteit van je blogs.

 

Onderschat de hulp van een professional niet. Om echt goed te presteren op het gebied van online marketing, moet je je er heel goed in verdiepen. Dit kan best een uitdaging zijn voor iemand die niet gestudeerd heeft hiervoor. Overweeg daarom misschien eens het uitbesteden van online marketing. In dit geval zal een extern bureau jou ondersteunen met alle aspecten van online marketing.

 

https://images.pexels.com/photos/6229/marketing-board-strategy.jpg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260