Uw bedrijvengids
Image default
Mode en Kleding

De eigenschappen van een comfortabele schoen

Is het hoog tijd voor nieuwe schoenen? Waar sommige mensen vooral kijken naar het uiterlijk van een schoen, zijn er ook een hoop mensen die comfort uiteindelijk het allerbelangrijkst vinden. Kwalitatieve Mason Garments loafers zijn in dat geval een must. Aan de volgende eigenschappen kun je een kwalitatieve schoen herkennen.

Materiaal

Zeker als je last hebt van zweetvoeten is een schoen van een natuurlijk materiaal het best. In dat geval kom je meestal uit bij leer en in de zomer een enkele keer bij schoenen van katoen of linnen. Natuurlijke materialen ademen het best en vallen het meest soepel om de voet.

Buitenzool

De buitenzool speelt een belangrijke rol bij het comfort van een schoen. Je wilt dat de buitenzool soepel en buigzaam is, maar tegelijkertijd voldoende steun biedt. De meeste sneakers hebben tegenwoordig een verhoogde zool aan de hak. Dat is echt niet alleen maar omdat het modieus is. Voor de afwikkeling van je voet en de demping op je knieën is dat namelijk ontzettend gezond. Zeker als er in die hak een luchtbubbel zit, zoals je kent van de Nike Air Max.

Binnenzool

Ook de binnenzool moet comfortabel zitten. Je wilt dat de binnenzool goed ademt, omdat dit de plek is waar je voet de hele tijd zit. Een natuurlijk materiaal zoals leer is een uitstekende keuze, maar er komen steeds meer goed ademende synthetische materialen op de markt, ideaal voor mensen die om ethische redenen geen leer willen dragen. Ook zijn veel binnenzolen tegenwoordig gemaakt van memory foam. Dit materiaal onthoudt als het ware de vorm van je voet en zal zich daar in de loop van de tijd naar gaan vormen, wat leidt tot een heerlijk comfortabele zool die bijna letterlijk als gegoten zit.

Hoe trek je hem aan

Ten slotte wordt het comfort natuurlijk ook bepaald door hoe makkelijk het is om een schoen aan te trekken. Tegenwoordig bestaan er veel schoenen met elastische veters. Ideaal, want hier kun je zo met je voet inschuiven. Als je kiest voor een schoen met een rits: check dan even de kwaliteit van de rits. Het zou vervelend zijn als je iedere keer dat je je schoen dichtmaakt keihard moet trekken.