Uw bedrijvengids
Image default
Verbouwen

CNC bewerkingscentrum, wat doet het eigenlijk?

 

Een bewerkingscentrum is een machine die je kunt gebruiken voor het bewerken van producten, denk aan: boren, tappen en het frezen van verschillende metalen. De machine zijn bedoeld om middelgrote producten mee te maken. De machines hebben een spanentransporteur, dit betekent dat spanen snel afgevoerd worden tijdens het aanpassen van producten. Je kunt werken met verschillende metaalsoorten, het metaal helpt om jouw producten van hoge kwaliteit te maken.

 

Heb jij een project op de planning staan waarbij je middelgrote producten gaat maken voor thuis of bijvoorbeeld op je werk, denk er dan eens overna om een cnc bewerkingscentrum kopen. Bij grotere projecten is het vaak voordelig om een bewerkingsmachine aan te schaffen, dit kan zowel een nieuwe machine zijn als tweedehands. Tweedehandse machines zijn ook in goede staat en kostten net wat minder.

Hoe werkt een bewerkingsmachine

Als jij interesse hebt in een bewerkingsmachine om deze te gebruiken voor jouw project, dan staan hieronder alvast wat tips hoe de machine werkt. De machines worden allemaal gedemonstreerd zodat jij kan zien hoe een professional ermee aan de slag gaat. Daarnaast kun je bij sommige types zelfs, zelf de opbouw bepalen. Het project wat jij voor ogen hebt kan van alles zijn, met een bewerkingsmachines kun je namelijk van alles maken van metaal, je kunt het zo gek niet bedenken. 

Wat is een CNC bewerkingsmachine

Een CNC bewerkingsmachine werkt met een computer, hierdoor kun jij alle vormen maken die jij voor mogelijk houdt. De machine wordt met de computer bestuurd, er valt niet alleen genoeg te maken maar ook genoeg te leren. Daarnaast heb je nog andere aansluitende machines die je hierbij kan gebruiken namelijk een cnc draaibank. Dit is een draaibank waarvan die computergestuurd is, deze draaibank wordt gebruikt voor het vormen van assen voor bijvoorbeeld cirkelvormig materiaal. Omdat de draaibank computergestuurd is, kan de machine veel producten leveren met hoge kwaliteit.

Wat voor producten wil jij maken?

De bewerkingsmachines werkt dus met metaalsoorten, maar wat wil jij bijvoorbeeld maken? Wil jij decoratie voor in huis maken, of wil jij iets praktisch maken voor op het werk? Misschien gebruik je de machine wel alleen voor werk en krijg jij opdrachten om producten te maken. Je kunt kiezen uit verschillende machines van verschillende merken, hierbij is het verstandig om advies te vragen of om zelf op onderzoek uit te gaan.

 

De computer gestuurde bewerkingsmachine kan je 3-assig of 5-assig kopen. Voor zowel het de bewerkingsmachine als de draaibank geldt, deze kun je nieuw aanschaffen, tweedehands of huren. Het is maar net hoe lang je de machines nodig hebt en wat voor volume in producten jij ermee gaat maken.

Nieuwsgierig geworden naar de opties?

Misschien ben jij nu nieuwsgierig geworden naar de opties, online kun je veel lezen en informatie vinden over zowel het bewerkingscentrum als de draaibank. Daarnaast kun je vaak op uitnodiging de machines beide in het echt bekijken en een demonstratie krijgen van de professionals.

 

Vraag naar de opties en instellingen die jij nodig hebt, maak een lijstje van tevoren met vragen die jij kunt stellen. Hierdoor weet je zeker dat je niets vergeet op locatie. Daarnaast heb je ook nog bewerkingsmachines die werken met kunststof en hout, dit is een optie als jij niet met metaal wil werken. Al zijn metaalsoorten wel duurzaam en heb je er lang plezier van.