Uw bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

GPS Auto Trackers voor Fleet Tracking

Het beheren van grote wagenparken, elk met hun eigen bestemmingen en lading, kan een zware taak zijn voor elk logistiek bedrijf. Het bijhouden van vrachtlocaties en chauffeursactiviteit kan een tijdrovend en arbeidsintensief proces zijn wanneer het via traditionele kanalen wordt uitgevoerd. Een manier om deze taak te vereenvoudigen, is door GPS-autotrackers in jouw supply chain te integreren.

Waarom GPS Auto Trackers?

Een GPS-autotracker die rechtstreeks op het wagenpark wordt geplaatst, biedt overzicht en rust doordat je in realtime weet waar de voertuigen zich bevinden. Bij beweging van het voertuig worden de locatiegegevens direct vastgelegd op een kaartweergave die zichtbaar is via onze mobiele telefoon of computer. Deze GPS auto tracker worden vaak gecombineerd met handige functies, zoals bijvoorbeeld een startonderbreker. Ze kunnen alarm slaan wanneer een bepaald gebied wordt verlaten of wanneer een bepaalde snelheid wordt bereikt. Er bestaan zelfs trackers met identificatie apparatuur zodat bestuurders zich eerst moeten identificeren voordat de auto kan starten. Ook kan er speciale rittenregistratie software gekoppeld worden. Hiermee kun je niet alleen je voertuig volgen, maar kun je ook gereden kilometers en bestemmingen bijhouden.

Een casestudy

Een wagenparkbeheerder heeft gemerkt dat een zending twee uur na de ETA (estimated time of arrival) nog steeds niet op zijn eindbestemming is aangekomen. Wetende dat de chauffeur voor het laatst meldde dat hij door slecht weer reed, besluit de manager de locatie van het voertuig te controleren met behulp van de GPS-autotracker die in het voertuig is geplaatst. Dankzij de GPS-autotracker kon de mangager de exacte locatie van het voertuig bepalen. Ze ontdekten dat het voertuig was vastgelopen en dat het hulp nodig had om los te komen. Nadat de hulp snel geboden werd kon de chauffeur de zending veilig op bestemming afleveren.

Een GPS Auto Tracker installeren

Het plaatsen van een GPS-autotracker kan binnen enkele seconden gebeuren. De GPS-autotracker koppel je namelijk aan de OBD-poort je voertuig. Plug and play!

https://yeshugo.com/