Uw bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Is een boot kopen een goede investering?

Het water oefent op veel mensen een grote aantrekkingskracht uit. Het is dan ongetwijfeld ook al eens in je opgekomen om een boot te kopen. Met een goed vaartuig heb je altijd een mogelijkheid om je te ontspannen en bovendien heb je altijd een leuk uitje om met vrienden en familie te doen achter de hand. Maar is een boot kopen ook een goede investering? Of is het, zoals vaak gedacht wordt, weggegooid geld?

Heerlijk ontspannen

Eerst en vooral is de aanschaf van een boot een goede investering omdat je er fysiek en geestelijk heel wat terug voor krijgt. Even een dagje varen of gaan vissen kan je op eender welk moment doen met een eigen boot. Deze ontspanning betaalt zich terug in minder stress, meer energie en meer geluk. Bovendien ben je tijdens het varen ook fysiek bezig. In een tijd waarin mentale en fysieke gezondheid het hoogste summum is kan je dit niet onderschatten.

Waardevast

Heb je een boot aangekocht? Dan kan je altijd jouw boot taxeren door Jachtmakelaar Kappers. Al snel zal je ontdekken dat een boot een stuk waardevaster is dan onder andere auto’s. Bovendien heeft een boot een behoorlijk lange levensduur. Dat betekent dat je bij een eventuele doorverkoop nog altijd heel wat van de waarde kunt recupereren.

Een verdienmodel

De kans is groot dat je een eigen boot niet elke dag gebruikt. Wanneer je jouw boot niet in gebruik neemt kan het ook een verdienmodel zijn. Verhuur jouw vaartuig bijvoorbeeld aan andere mensen die graag eens een tochtje maken of aan een schippersbedrijf. Organiseer misschien een eigen vistochtje. Zet jouw boot online en de kans is groot dat je wel wat geld aan de verhuur kunt verdienen.

Vakantie wanneer jij dat graag hebt

Een boot is een vakantiegevoel op eender welk moment. En vaak moet je dan nog niet eens een verblijf regelen of een vlucht te boeken. Je kunt jouw eigen boot immers gebruiken als verblijfplaats als hij groot genoeg is. Die mogelijkheid om aan onthaasting te doen valt niet te onderschatten. We haalden het al even aan in punt 1 in deze lijst: mentale gezondheid is het hoogste goed. Een boot kan daarbij helpen.