Uw bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Neuswielklem voor de aanhanger | Wat het is en hoe het werkt

Een neuswielklem of oplooprem is een onmisbaar onderdeel bij het bevestigen van een caravan of aanhangwagen aan je voertuig. De neuswielklem houdt de steunpoot of het neuswiel immers op zijn plaats wanneer je de aanhanger vervangt of van je auto haalt.

Daarnaast zorgt een neuswielklem ervoor dat beide onderdelen altijd op hun plaats blijven zitten. Het voordeel daarvan spreekt natuurlijk voor zich: de kans op schade aan de aanhanger is een stuk kleiner, maar ook het neuswiel en de steunpoot blijven gespaard.

Verschillende types neuswielklemmen

Het is van groot belang dat je precies het goede type neuswielklem vindt voor jouw aanhangwagen en voertuig. Dit onderdeel komt immers in verschillende maten. Waarom? Omdat er nogal wat verschillen bestaan qua afmetingen van het neuswiel en steunpoten vaak andere diktes hebben.

Bij een speciaalzaak vindt u gelukkig meestal betrouwbare producten van vooraanstaande merken, zoals HB, Alko en meer. Zo krijg je zeker waarde voor je geld en doe je een duurzame investering die zowel je portemonnee als de levensduur van je caravan, aanhangwagen en voertuig ten goede komt.

We kunnen over het algemeen twee soorten neuswielklemmen onderscheiden:

1. Neuswielklem met klaphendel

Dit type neuswielklem is vooral interessant als je ruimte wilt besparen. Je klapt de hendel immers snel en gemakkelijk in.

2. Neuswielklem met vaste hendel

Een neuswielklem met vaste hendel biedt wat minder voordeel op het vlak van plaatsbesparing, maar is wel erg stevig en sterk.

Hoe bevestig je een neuswielklem?

Het vinden van de juiste neuswielklem is stap één, maar dan moet je dit hulpmiddel natuurlijk nog juist kunnen gebruiken. Het neuswiel of de steunpoot moet in het daarvoor voorziene gat van de neuswielklem bevestigd worden. Hierbij zijn vooral de afmetingen van belang omdat het neuswiel of de oplooprem voor de aanhanger anders los kan raken tijdens het rijden. Het spreekt voor zich dat je dat liever vermijdt, dus koop en gebruik enkel een neuswielklem met de juiste afmetingen.

De juiste neuswielklem voor jouw situatie

Let bij de zoektocht naar een neuswielklem voor jouw aanhanger of caravan vooral op de afmetingen van het neuswiel zelf. In online winkels wordt meestal voldoende informatie gegeven over de afmetingen, zodat je zeker geen miskoop begaat.

Laat je helpen bij de zoektocht naar een neuswielklem

De juiste neuswielklem vinden is niet alleen belangrijk om geld te besparen, maar ook om de veiligheid van je voertuig en aanhanger te kunnen garanderen. Vertrouw dus altijd op het advies van een professional of speciaalzaak bij de zoektocht naar een oplooprem voor de aanhanger. Zo kan je op beide oren slapen en rij je voortaan veiliger.