Uw bedrijvengids
Webdesign

Wat houdt een SEO traject in?

SEO is een veel voorkomend begrip in de online marketing wereld en is een afkorting voor Search Engine Optimization. In het Nederlands heet dit zoekmachine optimalisatie. Met een SEO traject zorgt men ervoor dat uw website hoger in de zoekmachines komt te staan. Dit doen zij onder andere door het schrijven van goede teksten, die de juiste zoekwoorden en eventuele links bevatten. Bij het starten van een SEO traject zal een specialist beginnen met een zoekwoorden- en websiteanalyse. Hierbij gaat de klant samen met de specialist om de tafel om zo te beslissen welke doelstellingen er aan de website gekoppeld moeten worden. Ook wordt gekeken of uw website aan alle voorwaarden van Google voldoet. De volgende stap in dit traject is dan linkbuilding.

Vergroot de link populariteit van uw website!
Linkbuilding is een zeer belangrijk onderdeel van een SEO traject. Dit is omdat off page optimalisatie (Linkbuilding) voor 45% het algoritme van Google bepaalt. Linkbuilding heeft als doel de waarde van uw website verhogen. Onder andere door middel van het plaatsen van kwalitatieve links op andere websites en het schijven van SEO content op gerelateerde blogs. Hierdoor zal uw website een hogere positie in zoekmachines als Google en Bing krijgen. De voorwaarden waaraan een website moet voldoen veranderen constant. Daarom doet u er verstandig aan om dit uit te besteden aan een specialist, bijvoorbeeld aan linkbuilding Eindhoven. De specialisten in het zuiden van ons land zijn hier dag in dag uit mee bezig en zitten continu bovenop de laatste trends en ontwikkelingen.

Hier moet u op letten als je in zee gaat met een SEO specialist!
Erg belangrijk is dat u rapportages ontvangt van de partij waarmee u in zee gaat. Zo kunt u toetsen of er genoeg tijd en aandacht wordt besteed aan het plaatsen van kwalitatieve links. Spreek daarom altijd van te voren goed af wat u van een rapportage verwacht. Daarnaast is het ook belangrijk dat u geen langdurige contracten afsluit. Resultaat is meestal pas meetbaar na ongeveer 3 maanden. Bovendien veranderen de regels constant en is het dus van belang hier flexibel mee om te gaan. Hier horen dus geen langdurige contacten bij. En tot slot, relevantie is key! De relevantie van de geplaatste links bepalen uw DA waarde. De DA waarde is de link populariteit van uw website. Hoe meer websites (met ook een hoge DA waarde) naar uw website refereren, hoe betrouwbaarder uw website wordt bevonden. Dit resulteert in een hogere zoekmachine positie!

Vraag verschillende SEO scans aan bij verschillende partijen!
Een SEO traject is onmisbaar en er komt heel veel bij kijken. Daarom doet u er verstandig aan om eerst een SEO scan aan te vragen. Hierbij wordt uw website getoetst op verschillende onderdelen zoals autoriteit, content en techniek. Bij de uitkomst van deze scan word uw SEO score en potentie van uw website bepaald. Een eerste SEO scan is bij veel bedrijven gratis. Daarom is het niet onverstandig om deze door verschillende bedrijven te laten uitvoeren!