Uw bedrijvengids
Woning en Tuin

Gun jezelf de luxe van shutters, de stijlvolle manier van zonwering

Last van zonlicht? Denk eens aan shutters! Met het steeds maar warmer wordende klimaat wordt je woning ’s zomers ook steeds warmer. Met de juiste raambekleding kun je de zon en daarmee veel warmte tegenhouden. Populair, trendy én praktisch zijn shutters en screens. Shutters worden van binnenuit geplaatst, screens aan de buitenkant.

 

Shutters worden al jarenlang en wereldwijd toegepast om de zon te weren. Ze werden vroeger als raamsluiting aan de buitenkant van het huis (als luiken met horizontale lamellen) opgehangen. Later werd deze raamsluiting ook voor binnen ontworpen omdat het weinig ruimte in beslag nam en zonlicht en warmte buiten hield.

 

Tegenwoordig zijn shutters immens populair. In eerste instantie werden shutters alleen in de duurdere woningen toegepast maar tegenwoordig zijn ze zelfs in de bouwmarkt verkrijgbaar. Ze zijn qua prijs iets duurder van jaloezieën en vouwgordijnen maar bieden daarentegen veel meer voordelen.

Zo zijn ze overal toepasbaar, makkelijk schoon te maken en hebben een lange levensduur en zijn grotendeels recyclebaar.

De lichtinval

Shutters hebben als groot voordeel dat je zelf de hoeveelheid binnenvallend licht kunt bepalen omdat de stand van de lamellen de lichtinval bepaalt. Je kunt zoveel met het licht spelen als je wilt en op warme, zonnige dagen de zon buitensluiten.

Op elk raam en in elke ruimte toepasbaar

Groot voordeel van shutters is dat ze werkelijk in elk type raam toepasbaar zijn.

Elke grootte en vorm raam of deur is mogelijk. Heb je gebogen ramen, ramen met een halve cirkel, een kwartnoot of een maanvormige sikkel? Jouw shutters kunnen compleet op maat worden gemaakt. Maar ook voor hele kleine ramen, hoge ramen, draai-kiepramen of ramen met een speciale vorm zijn shutters toepasbaar, zelfs in de badkamer en de keuken.

Andere voordelen van shutters

Shutters werken behalve zonwerend ook isolerend en zijn erg decoratief. Shutters zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Shutters kunnen ook in een vochtbestendige uitvoering worden geleverd, waardoor ze ook in vochtige ruimtes kunnen worden toegepast

Screens, perfecte manier van zonwering

Behalve zonwering aan de binnenkant van de woning, kan de zon ook aan de buitenzijde van de woning worden geweerd, bijvoorbeeld door het plaatsen van screens.

 

Dit type zonwering houdt tot wel 90% van alle warmte tegen die via glas de woning binnen kan komen. Een ander groot voordeel van screens is dat je overdag gewoon door het zonweringsdoek naar buiten kunt kijken terwijl er niet van buiten naar binnen kan worden gekeken. Bij rolluiken is het binnen altijd pikkedonker en kun je niet naar buiten kijken.

 

Screens zijn ook een stuk stijlvoller dan opbouw rolluiken en kunnen in diverse kleurstellingen, passend bij jouw woning, worden geleverd. Screens dragen tevens bij aan een waardevermeerdering van de woning. Door domotica (bijvoorbeeld Somfy) kunnen alle screens in de woning tegelijkertijd worden neergelaten of opgetrokken.