Uw bedrijvengids
Woning en Tuin

Bekijk een gietvloeren showroom voor de mooiste gietvloeren!

Gietvloeren voor woningen zijn vooral de laatste jaren populair aan het worden. Dat is niet zo verwonderlijk door de vele voordelen die een dergelijke vloer heeft. Een gietvloer kan over elke andere vloer worden aangebracht en heeft een open karakter doordat hij naadloos wordt aangebracht.  Het grootste voordeel is dat dergelijke vloeren onderhoudsarm zijn. Er wordt beweerd dat je een gietvloer zelf kunt leggen, maar begin daar niet aan. Laat de gietvloer aanbrengen door de vakman. Hij weet precies wat er gedaan moet worden om optimaal te kunnen genieten van je nieuwe vloer. Voor het laten leggen van de gietvloer betaal je iets meer dan voor  een andere vloer, maar je bent minder kosten kwijt voor het onderhoud. Wanneer je hem laat leggen door de vakman weet je zeker dat de vloer er goed in zal liggen, waardoor je er nog jaren plezier van zult beleven. Een gietvloer is een waardevolle investering van je woning. Handig is om vooraf een gietvloeren showroom te bekijken.

 

Gietvloeren showroom.

Wanneer je besloten hebt om een gietvloer te laten leggen is het belangrijk dat deze goed bij je huidige interieur past. Gietvloeren kunnen in unieke designs worden geleverd en uitgevoerd worden in elke RAL, Sikkens en NCS-kleur. Het moet gek zijn dat als je in een gietvloeren showroom gaat kijken er niet een bij zou zijn die je wil hebben. Voor een gietvloer in een woning wordt over het algemeen polyurethaan gebruikt. Het is een materiaal dat enigszins elastisch is en warm aanvoelt. Het kan ook over een vloer worden aangebracht die van een vloerverwarming is voorzien. Een polyurethaan gietvloer kan door de hele woning gebruikt worden. Hij is waterdicht en kan over iedere bestaande vloer gelegd worden. Daarom is dit materiaal zo geschikt voor een badkamer en keuken. De PU vloer is ook zeer geschikt om te gebruiken in een kinderkamer. Omdat hij elastisch is en warm aanvoelt zal een kind er graag op spelen. Hij is ook geluidsabsorberend. Je hoort beneden niets als je kinderen boven aan het spelen zijn. Laat je in de showroom goed voorlichten wat de voor- en eventueel nadelen zijn van een gietvloer.  

 

Wat kost een gietvloer?

Wat kost een gietvloer wanneer je hem door heel je huis laat leggen? Dat is natuurlijk afhankelijk van het soort vloer, de grootte van het oppervlak waar de vloer op aangebracht moet worden en het aantal lagen dat bij het leggen gebruikt wordt. Iedere laag die wordt gelegd moet voldoende drogen. Daarom kan het leggen van een gietvloer die uit meerdere lagen bestaat gemakkelijk enkele dagen duren. Je kunt  er van uitgaan dat een vloer van één laag veel goedkoper is dan een gietvloer die uit 5 lagen is opgebouwd. Voor een polyurethaanvloer van ongeveer 5 mm kun je als particulier een richtprijs aanhouden van €100 per vierkante meter. Laat eerst altijd een offerte opmaken, zodat je weet wat je moet betalen voor de vloer.