Uw bedrijvengids
Bedrijven

Nuttige toepassingen voor een heftruck

Heftrucks, ze zijn er in alle soorten en maten. Je hebt heftrucks op gas, op benzine, op diesel en elektriciteit. Daarnaast zijn heftrucks er ook in verschillende draagcapaciteiten. Zo heb je heftrucks die tot 500 kilo kunnen tillen maar ook heftrucks die met gemak 1000 kilo kunnen verplaatsen. Tot slot heb je ook nog verschillende heftrucks. Naast de heftruck heb je bijvoorbeeld ook de reachtrucks. Reachtrucks zijn smaller en kunnen vaak in smallere gangpaden bewegen, bijvoorbeeld een magazijn. Daarnaast zijn er ook veel tweedehands heftrucks op de markt. In deze blog nemen we je mee lang wat handige toepassingen voor heftrucks.

Heftrucks op de werkvloer

Heftrucks zijn bij uitstek geschikt op grote bedrijventerreinen waar vaak goederen moeten worden verplaatst. Denk aan logistieke centra waar pallets uit vrachtwagens verplaatst moeten worden naar magazijnen. Of juist aan een grote bouwmarkt met magazijn. Bij zo’n bouwmarkt is een heftruck ook nog eens erg handig om producten vanuit het magazijn naar de winkelvloer te verplaatsen. Wees wel een beetje voorzichtig voor de klanten in dat geval!

Daarnaast kun je ook nog denken een bouwterreinen. BIjvoorbeeld op plaatsen waar nieuwe woningen worden gebouwd, of een nieuw kantoorpand. Op al deze plaatsen moeten zware goederen worden verplaatst en hier kan een heftruck zich enorm goed voor lenen.

Tot slot worden heftrucks ook veel gebruikt in de land- en tuinbouw. En dan vooral bij kassen waar veel beweging plaatsvindt. De gewassen moeten vanaf het land naar de vrachtwagens verplaatst worden en hier kan een heftruck goed bij helpen.

Heftrucks op een evenemententerrein

In deze tijd kun je eigenlijk niet aan evenementen denken vanwege het coronavirus, maar ergens in de toekomst zullen er toch weer evenementen gaan plaatsvinden. Wanneer het zo ver is is dit een hele logistieke onderneming. Op een buitenterrein moeten tenten worden opgezet en barren worden ingericht. Ook hierbij kan een heftruck zeer goed van pas komen om snel goederen van A naar B te verplaatsen. Ook bij het afbreken van alle attributen en het inladen van de vrachtwagens is een heftruck handig.