Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Hier moet je op letten bij het kopen van een huis!

Vrijwel iedereen krijgt minimaal één keer in zijn of haar leven te maken met een verhuizing. Dit kan gaan om een verhuizing in dezelfde woonwijk, maar ook om een emigratie. Als je van plan bent om binnenkort te verhuizen in eigen land, dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. 

Wat is er in de buurt te doen?

Voordat je definitief besluit om een andere woning te gaan kopen, is het belangrijk dat je onderzoekt wat er in de buurt te doen is. Vooral wanneer je een kinderwens hebt, of al kinderen hebt, is het belangrijk om te weten of de buurt hierbij past. Zit er bijvoorbeeld een school in de buurt en is de wijk veilig? Daarnaast is het ook verstandig om de hoeveelheid criminaliteit in de omgeving te onderzoeken. Mocht de buurt voldoen aan jouw eisen, dan kun je eventueel ook andere huizen in deze omgeving bekijken.

De kadastrale kaart bekijken

Een huis kopen in Hoeven dient zorgvuldig te gebeuren. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot de koop van een woning, is het verstandig om de kadastrale kaart te bekijken. Onderzoek of alles momenteel op eigen terrein staat en voorkom latere problemen met de buren. Mocht je enige twijfel hebben over de erfgrens of iets wat hiermee te maken heeft, dan kun je dit ook met de buren bespreken. Zo kunnen zij aangeven of ze er niet van op de hoogte waren of dat ze het simpelweg geen probleem vonden. Mocht dit tweede aan de orde zijn, dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal.

De waarde van de woning

Een ander zeer belangrijk aspect om mee te nemen in je keuze is uiteraard de waarde van een woning. Hoeveel is de woning nou echt waard en komt dit overeen met de vraagprijs? Mochten deze twee niet met elkaar overeenkomen, dan loop je het risico dat je te veel betaalt voor de woning en dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit kan in de toekomst namelijk voor behoorlijke financiële problemen zorgen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je bank het volledige bedrag niet wil financieren. Het is daarom verstandig om eerst eens te checken hoeveel geld je precies kunt lenen om een woning te kopen.