Uw bedrijvengids
Woning en Tuin

Hoe blijft je houten vloer mooi met huisdieren?

Wanneer je een huisdier hebt is het belangrijk rekening te houden met je interieurkeuze, zeker wanneer je een kat of hond neemt die los door uw huis loopt. Je meubels kunnen sneller gaan slijten en je zal regelmatig moeten stofzuigen vanwege de haren. Wanneer je een houten vloer zoals laminaat online gaat bestellen, hoe kun je deze dan goed onderhouden met een dier in huis?

Omgang van het dier

Bekijk allereerst hoe je met het dier omgaat. Zo helpt het om de nagels van je dier regelmatig te knippen, maak deze alleen niet te kort want je huisdier heeft een beetje nagels nodig om niet uit te glijden op de wat gladdere vloeren. Je kunt ook een placemat aanschaffen en deze onder de drinkbak van je huisdier leggen. Als er dan nog water geknoeid wordt kun je dit snel opvegen. Ook kan het een idee zijn om een krabpaal of een matje aan te schaffen.

Vloerolie en vloerwas

Kies vooral voor een vloer met een glad oppervlak, deze neemt namelijk geen stof op waardoor je haren en vieze pootafdrukken makkelijk weg kunt poetsen. Tevens kun je het parket in je huis gewoon lakken, hierdoor zal de vloer minder gevoelig zijn voor vlekken en vocht die tegelijkertijd met een vochtige doek in een mum van tijd verwijderd zijn. Het gebruik van bijvoorbeeld vloerolie is veilig voor kinderen en huisdieren en geeft je vloer tegelijkertijd een natuurlijke uitstraling.

Tenslotte kun je je houten vloer of parketvloer ook onderhouden met vloerwas of was olie, hierdoor wordt je vloer minder gevoelig voor krassen en vlekken. Het geeft een minder glimmend maar toch een verzorgd effect. Dit soort middelen geven extra bescherming voor de toplaag van je vloer. Bovendien is de vloer ook geschikt voor zwaardere honden met grotere nagels aangezien het de vloer minder krasgevoelig maakt.