Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Natuurlijk en mooi: Waarom een jute vloerkleed steeds populairder wordt

Een jute vloerkleed is een natuurlijk vezel tapijt dat wordt gemaakt van de jute plant. Jute vloerkleden worden steeds populairder vanwege hun natuurlijke uitstraling. Ze zijn ook zeer duurzaam, waardoor ze een goede keuze zijn voor druk bezochte ruimtes. Een jute vloerkleed kan in elke kamer van je huis worden gebruikt, en ze kunnen worden gecombineerd met andere natuurlijke materialen om een mooie en unieke uitstraling te creëren. Vaak zien we deze natuurlijke trend het vaakst terug in de woonkamer. Waarom een jute vloerkleed steeds populairder wordt lees je hier!

Wat is een jute vloerkleed

Jute is een plant die oorspronkelijk uit India en Bangladesh komt. Van de jute wordt een grote verscheidenheid aan producten gemaakt, waaronder touw en vloerkleden. Een jute vloerkleed wordt gemaakt door de vezels van de jute plant samen te weven. Een jute vloerkleed is vaak alleen verkrijgbaar in een goudgele kleur. Dit is de kenmerkende kleur van het jute zelf. Dat is overigens ook gelijk de reden waarom jute ook wel de gouden vezel wordt genoemd. Jute vloerkleden zijn meestal zeer duurzaam en kunnen tegen een stootje. Ook zijn ze doorgaans minder duur dan andere soorten vloerkleden van natuurlijke vezels, zoals wol of zijde.

Een jute vloerkleed stylen

Jute vloerkleden kunnen in elke kamer van je huis worden neergelegd. Ze zien er vooral mooi uit in woon- en slaapkamers. Een jute vloerkleed kan ook worden gebruikt in drukbezochte ruimten, zoals gangen en ingangen. Ook zijn ze perfect te combineren met andere natuurlijke materialen, zoals houten vloeren of stenen muren. Dat is overigens ook helemaal in lijn met de laatste trends op het gebied van interieur en wonen. Een jute vloerkleed komt gelukkig het beste tot zijn recht in een kamer met natuurlijke elementen, waardoor ze de laatste tijd erg in populariteit zijn toegenomen.

Een jute vloerkleed kopen

Let bij het kiezen van een jute vloerkleed op de grootte en de vorm van het vloerkleed. De grootte van het kleed moet in verhouding staan tot de grootte van je kamer. Jute vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine vloerkleden voor in de hal tot grote vloerkleden voor in de woonkamer. Ook de vorm van het jute vloerkleed is een belangrijke factor om mee te nemen. De kleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder rechthoekig, vierkant en rond. Met alle voordelen die het kleed biedt, is het dus geen wonder dat ze zo populair zijn!