Uw bedrijvengids
Woning en Tuin

Tips om stress op de werkvloer te beperken

Dat stress niet goed is voor je gezondheid hoeven we je vast niet meer te vertellen. Iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens te maken met stress. Dit kan komen door je thuissituatie, relatie, studie of werk. Er zijn steeds meer mensen die stress ervaren op of door hun werk. Dit is een zorgelijke ontwikkeling en daarom delen we in dit artikel wat tips om stress op de werkvloer zo veel mogelijk te beperken. 

Goed functionerende apparatuur

Wanneer je medewerkers hun werk niet goed kunnen uitvoeren omdat zij met verouderde of niet-werkende apparatuur moeten werken, kan dit voor veel stress zorgen. Ze moeten dan veel meer moeite doen om deadlines te halen en de planningen op tijd af te ronden. Om dit te voorkomen, moet je als werknemer investeren in goede apparatuur. Gelukkig hoeft kwalitatief goede, duurzame apparatuur niet altijd duur te zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om refurbished apparaten aan te schaffen. Dit zijn apparaten die een tweede leven krijgen en volledig gecontroleerd en gerepareerd worden voor ze verkocht worden. Zo heb jij voor een prima prijs een kwalitatief goed apparaat. Zo kun je met de kleurenprinters A4 van Refurbished Printer voorkomen dat er irritaties ontstaan op de werkvloer omdat de printer niet functioneert zoals gewenst. 

Pauzes inlassen

Zorg dat er op vaste tijden door iedereen pauze genomen wordt. Zorg ook dat je medewerkers echt even kunnen ontspannen in de pauze. Doe dit door gezamenlijk in de kantine te lunchen of ga met zijn allen een stuk wandelen. Zo is iedereen even van zijn of haar bureau vandaan en daarnaast is samen pauze houden ook nog eens veel gezelliger dan alleen. Daardoor zal de sfeer op de werkvloer als fijner ervaren worden, wat er weer voor zorgt dat werknemers zich fijner voelen en eerder over irritatiepunten zullen praten. 

Plan vergaderingen in 

Door regelmatig vergaderingen in te plannen met het hele team kunnen frustraties of irritatiepunten direct gemeld worden. Maak vergaderingen daarnaast ook niet te saai en zorg dat het voor iedereen boeiend blijft. Van goede, boeiende vergaderingen krijgen werknemers weer nieuwe energie en motivatie, waardoor ze de rest van de dag weer verder kunnen met het afronden van de taken op de to-do list.