Uw bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Wat is de vloerverwarming prijs?

Je woning verwarmen is niet altijd even makkelijk. Je wilt het natuurlijk altijd lekker warm hebben en ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt, maar je wilt ook weer niet al teveel geld uit hoeven geven aan je energierekening. Het kan soms best lastig zijn om deze twee dingen te combineren. Zeker als het weer kouder begint te worden, staat je verwarming misschien toch vaker aan dan je had gewild. In dat geval kan het slim zijn om te kijken naar alternatieve vormen van verwarmingen. Zo heb je natuurlijk de reguliere radiator, maar je kunt ook kijken naar vloerverwarmingen. Hoewel de vloerverwarming prijs misschien niet heel goedkoop is, kan dit je op de lange termijn echt wel wat geld gaan schelen.

Vloerverwarming prijs voor een nat systeem

Een van de manieren om vloerverwarming te laten installeren is door middel van natte producten als beton en cement. Dit is een van de meest gebruikte methodes om vloerverwarming te installeren en dit werkt dan ook erg goed. De vloerverwarming prijs wordt meestal gerekend per vierkante meter. In dit geval praat je dan over het algemeen over zo’n 30 tot 50 euro per vierkante meter. Hoe groter je vloer dus is, hoe meer je uiteindelijk zult moeten betalen. Verder kan het zo zijn dat de vloerverwarming prijs bij bepaalde bedrijven wat hoger of lager ligt. De gegeven bedragen hier zijn slechts gemiddelden.

Prijs voor het infrezen van vloerverwarming

Een andere manier om vloerverwarming te laten leggen is door middel van infrezing. Dit zal vaak het geval zijn bij kleine renovatiewerken. In dit geval moet je dan over het algemeen denken aan prijzen van zo’n 30 tot 45 euro per vierkante meter. Hier zitten de kosten voor het egaliseren van de vloeren dan vaak al bij inbegrepen. Overigens kan het ook wel interessant zijn om te weten dat het vaak ietsje goedkoper kan. Dit is echter wel alleen zo als je vloerverwarming laat installeren als bijverwarming. In dat geval zul je vaak zo’n 5 euro per vierkante meter minder betalen dan anders. Als je dus heel erg op je geld probeert te letten, kun je daarnaar kijken. Het verwarmt echter wel een stukje minder goed, dus dat is wel iets om in je achterhoofd te houden.

Prijs voor elektrische vloerverwarming

Je hebt als laatste ook nog de keus uit elektrische vloerverwarming. Deze wordt eigenlijk altijd gelegd als bijverwarming. Mocht je dus echt een vloerverwarming willen laten installeren als hoofdverwarming, dan is dit misschien niet de beste optie. De vloerverwarming prijs voor het laten installeren van elektrische vloerverwarming is vaak wel wat duurder dan de bovenstaande soorten vloerverwarming. Zo moet je hier vaak denken aan prijzen van zo’n 60 tot 70 euro per vierkante meter. Dit is vaak nog zonder de kosten van de aanleg erbij. Het voordeel is dan echter weer wel dat je geen dure voorzieningen zoals cv-ketels nodig hebt. Welke vloerverwarming het beste bij jou past hangt af van jouw wensen en van de vloerverwarming prijs die jij bereid bent om te betalen. Als je bijvoorbeeld de vloerverwarming zelf aanleggen gaat zal je dit terugzien in de kosten.