Uw bedrijvengids
Woningen

Het rendement van vloerisolatie

Met vloerisolatie zet u een volgende stap in het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand. Deze vorm van isolatie is iets minder bekend, maar zeker niet minder efficiënt. Met name oudere woningen hebben vrijwel geen isolatiemateriaal om de vloer te beschermen tegen tocht, koude luchtstromen en optrekkend vocht. Het kan daarom zijn dat u onnodig hoge kosten maakt op uw energierekening, terwijl het wooncomfort ook nog eens achterblijft. Met vloerisolatie is daarom veel te winnen voor uzelf en de gemaakte stookkosten. Van de Bunt isolatietechniek B.V. is een isolatiebedrijf dat u verder kan helpen in de verduurzaming van uw woning.

Oudere woningen voorzien van vloerisolatie

Een slecht of niet-geïsoleerde vloer zorgt ervoor dat u in de ruimte erboven extra moet stoken. Om te bepalen of en hoe u vloerisolatie het beste kunt plaatsen, is de kruipruimte van de woning essentieel. Is er voldoende hoogte beschikbaar, dan kiest een isolatiebedrijf doorgaans voor isolatie langs de onderzijde van de vloer. Beschikt u thuis niet over een kruipruimte met voldoende hoogte, dan is isolatie langs de bovenzijde een aanbevolen keuze. Dankzij isolatie van de vloer kunt u effectief omgaan met de warmte in huis; deze blijft beter behouden, waardoor u een prettiger woon- en leefklimaat creëert.

Isolatie is een duurzame keuze die u op de lange termijn terugverdient

Wilt u samen met een isolatiebedrijf uw pand verder verduurzamen, dan is isolatie eveneens een aantrekkelijke kans. Zeker bij grotere panden, dan wel monumentale panden, is het rendement van isolatie zeer hoog. Wie zijn bedrijfspand vanaf de vloer isoleert, maakt een duurzame keuze die zich vanaf circa 7 jaar weer gaat terugverdienen. U houdt hiermee koude lucht buiten en warme lucht vast, waardoor u minder energie verbruikt. Het isolatiemateriaal wordt, evenals bij woningen, veelal in de kruipruimte van het pand aangebracht met onder meer PUR, isolatiefolie of EPS. Overigens worden veel bedrijven tegenwoordig verplicht om hun pand te isoleren, zeker wanneer het energieverbruik hoger dan normaal is. Ook uw pand isoleren door een isolatiebedrijf? Dan is vloerisolatie het overwegen waard.