Uw bedrijvengids
Image default
Woningen

Verhuizen vanuit Haarlem met Oomen Verhuizers

Verhuizen naar Amerika, dit moet je weten! 

De Amerikaanse droom, het klinkt bij menig gelukszoeker als muziek in de oren. Misschien ben je ooit in Amerika geweest en ben je versteld geraakt van de uitgestrekte canyons en schitterende nationale parken. Het kan ook zijn dat je ooit zaken hebt gedaan in Amerika en dat je meer bewegingsvrijheid had dan je elders gewend was. Amerika is het land van make it or brake it en zeker de moeite waard als je visionair bent en al lange tijd een droom na jaagt. Nu hoop je dat je droom niet in de eerste fase van de uitwerking al in duigen valt. Je loopt namelijk al snel aan tegen de grote verhuizing. Als je met een voorsprong wilt beginnen is het handig om je huidige inboedel en vergaarde kostbaarheden mee te nemen, in plaats van enkel een knapzak. Als je slim bent geef je deze drempel snel uit handen en zoek je een verhuisbedrijf Haarlem die ook internationale verhuizingen arrangeert. De kans is aanwezig dat je uitkomt bij Oomen Verhuizers en je hakt de knoop al snel door zodat je door kan naar het volgende punt op je checklist. 

Voordat je vertrekt geven wij je snel nog wat belangrijke informatie mee die je beslist niet mag missen. Bedenk bijvoorbeeld dat geen enkele staat hetzelfde is. De vijftig staten kennen grote variaties in alle opzichten, van accenten tot wetten, politiek en cultuur. Daarbij leg je grote afstanden niet altijd met de auto af maar neem je vaker het vliegtuig om het land te doorkruisen. Neem een vlucht van Rhode Island naar Texas en je bent in een compleet ander land. Of je rookt volkomen legaal canabis in Oregon, maar pleegt een strafbaar feit wanneer je hem op steekt in Louisiana. Dan hebben we het nog niet over temperatuurverschillen, geloofsovertuigingen en andere zaken gehad. Doe dus goed je onderzoek voordat je verhuist of een andere staat bezoekt. 

Het is misschien een bittere pil om te horen dat de gezondheidszorg niet gratis is in Amerika. Dan pas begrijp je waarom je hier zoveel belasting hebt betaald en waarom dat zo gek nog niet is. Amerika kent geen sociaal vangnet zoals wij dat hier kennen. In Amerika moet je verplicht een particuliere ziektekostenverzekering afsluiten. Doe dit indien mogelijk via je werkgever om kosten te besparen. 

Tot slot attenderen wij je op het geven van fooi nadat je lekker uit eten bent geweest. In Amerika kom je niet weg met krenterige, Nederlandse taferelen. Het kan zomaar zo zijn dat je serveerster de volgende dag geen hagelslag op haar brood kan doen als jij niet minimaal 15 tot 20% fooi achter laat. Het is dus haast een morele verplichting. Zorg dus dat je altijd genoeg contant geld op zakt hebt. 

 

https://oomenverhuizers.nl