Uw bedrijvengids
Zakelijk

Do’s en dont’s bij het geven van een kerstpakket

Het is voor jou als werkgever ieder jaar weer een breinbreker. Wat moet je je personeel dit jaar nu weer geven als kerstpakket? In dit blog vertellen we je waarom je het kerstpakket echt niet over mag slaan én wat de do’s en dont’s zijn bij het geven van een kerstpakket.

Waarom je echt een kerstpakket moet geven

Het niet geven van een kerstpakket aan je personeel is slecht voor het moraal van je personeel, dat blijkt uit onderzoek. Meer dan de helft van het personeel geeft aan het echt heel erg te vinden als ze geen kerstpakket ontvangen. Reden genoeg dus om niet gauw het kerstpakket over te slaan en hier een beetje je best op te doen.

 

De vraag wordt vaak gesteld: wat moet je je personeel geven als kerstpakket. Het traditionele kerstpakket staat echter nog altijd bovenaan het favoriete lijstje, ook dat blijkt uit onderzoek. Een pakket met lekkere hapjes en drankjes is dus echt helemaal niet zo’n slecht idee. Wil je toch iets origineler gaan? Zoek dan eens naar een origineel kerstcadeau voor je personeel bij HUMK

De do’s en dont’s

  1. Begin op tijd met nadenken over een kerstpakket. Als je voor gepersonaliseerde cadeaus wilt gaan, is het belangrijk dat deze op tijd besteld zijn, zodat je ze ook op tijd binnen hebt.

  2. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Laat dus zien aan je personeel dat je over het geschenk hebt nagedacht en dat het niet een cadeau is dat binnen de kortste keren kapot is.

  3. Ga voor duurzaam. Het wordt steeds populairder om duurzame cadeautjes te geven. Wij Nederlanders denken steeds meer na over de toekomst en dan is het belangrijk dat je daar als werkgever rekening mee houd.

  4. Doneren aan een goed doel is niet altijd een goede optie. Het lijkt misschien nobel, maar niet iedereen zal het leuk vinden als zijn of haar kerstpakket wordt gedoneerd aan een goed doel, zeker niet wanneer dat een goed doel is waar hij of zij helemaal niet achter staat. Communiceer dit dus goed als je dit wilt gaan doen.

  5. Houd rekening met allergieën of diëten. Als je een voedselbox wilt geven is het belangrijk dat je daar geen dingen in doet, waar je personeelsleden niet tegen kunnen. Sommige mensen zijn streng tegen alcohol, vervang die fles wijn bij die mensen dan voor een leuk sapje of een andere snack. Zo houd je iedereen tevreden.

  6. Houd het persoonlijk. Maak er, wanneer je de cadeaus gaat geven, iets speciaals van. Schrijf bijvoorbeeld voor iedereen een leuk kaartje of geef een borrel. 

  7. Wijk af van de standaarden. Zoals we hierboven schreven is het standaard kerstpakket nog steeds bij velen favoriet. Toch kan het geen kwaad om ook eens op zoek te gaan naar wat originele kerstpakketten. Zo zullen je werknemers hier veel langer aan blijven denken, zeker wanneer het in de smaak valt.