Uw bedrijvengids
Bedrijven

Kat plast in huis

Help, Mijn kat plast in huis!

Een veel voorkomend en naar probleem is wanneer uw kat plast in huis. De schoonmaak en de sterke geur van een kat die de kattenbak niet gebruikt is een bron van frustratie. Maar waarom plassen katten buiten de kattenbak en wat kunt u daartegen doen?

Medische problemen

Gezondheidsproblemen kunnen ervoor zorgen dat uw kat buiten de kattenbak gaat plassen. Dit gedrag kan het gevolg zijn van een urineweginfectie, nierziekte of diabetes. Een bloedtest bij de dierenarts kan mogelijke oorzaken aan het licht brengen.

Een vieze kattenbak

Om uw kattenbak schoon te houden, is het belangrijk om de kattenbak elke dag leeg te scheppen als uw kat plast in huis. Verfris de kattenbak en reinig elke paar weken de bak grondig met zeep. Wij hebben een verscheidenheid aan kattenbakvulling om uit te kiezen, maar niet elk type vulling zal voor elke kat werken. 

Meerdere huisdieren in huis

Als u een schuchtere kat in uw huis hebt, zorg er dan voor dat u een ruimte en een kattenbak aan haar wijdt waar andere katten niet gemakkelijk bij kunnen. Bedekte kattenbakken kunnen sommige katten ongemakkelijk maken omdat ze niet kunnen zien of er een andere kat binnenkomt. En wat als uw hond plast in huis? Meer informatie over honden vindt u op hond plast in huis.

Stress

Een angstige kat kan elders gaan plassen als een manier om haar angst te verlichten, omdat de geur van haar eigen urine haar een veiliger gevoel geeft. Katten gebruiken een speciaal soort urinegedrag (sproeien) om hun territorium te markeren, wat ze meer zullen doen als ze zich gestrest voelen. Kijk eens op Feliway voor meer informatie. Wij staan dag en nacht voor u klaar!

https://dierenzaakxl.nl/