Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Flexwerken zo doe je dat!

Flexwerken is al een aantal jaren in opkomst en wordt steeds populairder. Niet zo gek want op deze manier kunnen medewerkers onder andere files ontwijken, meer tijd overdag met het gezin doorbrengen en in sommige gevallen zelfs werken vanuit een ander land. Dankzij de vele voordelen die flexwerken oplevert, gaan steeds meer bedrijven overstag om deze werkvorm aan te bieden aan hun werknemers. Wil jij ook graag flexwerken in Arnhem? In dit artikel vertellen we je alle voordelen van flexwerken.

Wat is flexwerken?

Flexwerken houdt in dat je zelf bepaalt waar en wanneer je werkt. Studies wijzen op verschillende voordelen hiervan.  Zo is er een bewezen hogere productiviteit en een hogere arbeidstevredenheid onder vonden bij flexwerkers.   Ben je op zoek naar een flexibele werkplek in bijvoorbeeld Arnhem? Dan is het enige wat je mee hoeft te nemen je laptop en eventuele andere werkdocumenten. Voor de rest zijn op de vele te huren flexwerkplekken alle benodigde faciliteiten aanwezig. Denk hierbij aan een snelle en goed werkende en snelle internetaansluiting, printers en kopieermachines. Zo heb je alles bij de hand en kun je snel en efficiënt werken. Tijd voor de lunch? Vaak hebben flexwerkplekken een gezellige restaurant waar je terecht kunt voor een gezonde maaltijd, tussendoortje of een drankje. Heb je een informele bespreking? Ook als je relaties of klanten zijn deze daar welkom en kun je soms zelfs een aparte ruimte hiervoor reserveren.

Voordelen

Groot voordeel van flexwerken is de vrijheid. Zo kun je zelf bepalen waar je werkt en wanneer je bijvoorbeeld pauzeert. Uit onderzoek is gebleken dat flexibiliteit werknemers verleidt tot het aanzetten van hun ‘initiatief’ knop. Zo worden mensen die flexibel werken  assertiever in het nemen beslissen en spoort het ze aan tot meer actie. Dankzij het vrije gevoel wat flexwerken bij veel mensen oplevert, zal een werknemers zich beter voelen en vaak ook beter presteren en productiever werken. Flexwerkers vervelen zich bovendien minder snel en delen hun tijd vaak efficiënter in. Dus of je nu voor jezelf werkt of voor een baas in beide gevallen werpt flexwerken zeker zijn vruchten af!

Netwerken

Ander groot voordeel van flexwerken is dat wanneer je op veel verschillende plekken werkt, je ook in aanraking met veel verschillende mensen zal komen. Dit kan zowel bijdrage aan je professionele als sociale leven. Nieuwe contacten en ideeën geven immers nieuwe energie en zorgen voor verfrissende inzichten. Reden in overvloed dus om flexibel te gaan werken!