Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Gebruik een planning app voor een effectieve personeelsplanning

Een goede personeelsplanning is een belangrijke manier om jouw medewerkers zo goed mogelijk in te zetten op verschillende projecten binnen je bedrijf. Een goede personeelsplanning helpt je om kosten te besparen en personeel zo effectief mogelijk in te zetten in tijd en vaardigheden. Daarnaast zorgt een goede personeelsplanning ervoor dat werknemers beter van elkaar kunnen leren en meer gemotiveerd aan het werk zullen gaan. Simpelweg omdat ze verreweg het grootste gedeelte van hun tijd waardevolle werkzaamheden aan het doen zijn en dat zelf ook zo zullen ervaren. Een planning app is de perfecte manier om een goede personeelsplanning in de praktijk zo effectief mogelijk te maken. Met een planning app zijn je medewerkers immers ten alle tijde in staat de planning te checken! Meer over de voordelen van het gebruik van een planning app lees je in dit artikel. 

Maak je planning overal toegankelijk

Met een planning app kunnen de medewerkers die niet achter een computer zitten toch altijd toegang krijgen tot de planning. Uitermate handig bijvoorbeeld voor sales werknemers die veel onderweg zijn naar klanten of werknemers van de buitendienst die de hele dag op de weg zitten. Niet langer hoeven zij hun agenda ‘s ochtends over te nemen en ook kunnen gemakkelijk gedurende de dag nog wijzigingen in de agenda doorgevoerd worden. Doordat de planning app continu synchroniseert met de personeelsplanning weten jouw medewerkers gedurende de dag precies wat er van hen verwacht wordt. Alle benodigde informatie betreffende een project of afspraak kan in de app worden toegevoegd, zoals documenten, locatie, contactgegevens en de gegevens van het project waartoe een activiteit behoort. 

Projectvoortgang registreren

Een tweede handige functionaliteit van een planning app voor effectieve personeelsplanning is het direct registreren van de voortgang van het project waaraan een medewerker aan het werk is. Zo gaat er geen informatie meer verloren en wordt er minder verkeerd bijgehouden. Dit kan nog wel eens gebeuren wanneer er teveel tijd zit tussen het deel van de dag dat een werknemer een activiteit uitvoert en het deel van de dag waarop hij of zij de administratie doet. Met een handige planning app die altijd beschikbaar is kan de voortgang van een project direct geregistreerd worden en kunnen de verwachtingen en benodigdheden voor de uitvoer van de rest van het project, zoals de te verwachten opleverdatum, geregistreerd en aangepast worden. Met een handige en inzichtelijk gantt chart zien alle medewerkers aan een project vanaf de app waar het project nu staat en welke stappen er nu gezet dienen te worden om het project succesvol af te ronden.