Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Hier moet je aan denken bij het verlichten van jouw magazijn

Als we denken aan een lichte en bovenal motiverende plek om te werken, dan denken we meestal niet aan het magazijn. Magazijnen worden meestal op plekken gecreëerd waar er weinig lichtinval is. Hierdoor oogt het geheel vaak een beetje somber en is het minder prettig om hier aan het werk te gaan. Zonde, want het werk in het magazijn is erg belangrijk voor het welzijn van het bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat medewerkers gemotiveerd zijn en genieten van de uitdagingen die het werk hen brengt. 

 

Goede verlichting kan hier enorm bij helpen. Zo voorkom je dat het magazijn een te donkere ruimte wordt en maakt het prettiger om hier te werken. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit, maar zorgt ook voor meer veiligheid op de werkvloer. Redenen genoeg dus om voor andere verlichting te kiezen. Maar waar moet je aan denken bij het verlichten van jouw magazijn? 

Haal meer uit het natuurlijke daglicht

Het verlichten van een donkere ruimte hoeft niet al te lastig te zijn. Wanneer je echter enkel kunstmatig licht gebruikt, dan kan dit een flink kostenplaatje opleveren. Zeker in een grote ruimte. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen voor het milieu. Bovendien werken mensen veel beter bij natuurlijk daglicht dan kunstmatig licht. 

Maar hoe zorg je ervoor dat er meer natuurlijk daglicht in het magazijn schijnt? Simpel, met behulp van een lichtstraat natuurlijk! Kies je voor een lichtstraat inclusief montage? Dan ben je in één klap klaar. De werkzaamheden worden snel en vakkundig uitgevoerd en je kunt direct van het verschil genieten. 

 

Een lichtstraat is – de naam zegt het eigenlijk al – een lange frame met meerdere raampartijen. Het ziet er een beetje uit als een straat van licht, maar dan op het dak. Hiermee wordt een veilige en waardevolle constructie mee gecreëerd om het natuurlijke daglicht naar binnen te halen. Groot voordeel: daglicht is gratis. Hiermee kun je dus flink wat op de energierekening besparen. Combineer de lichtstraat met wat LED verlichting en het magazijn wordt niet alleen budget- maar ook milieuvriendelijk verlicht. 

 

Extra tip: ben je op zoek naar een iets modernere uitstraling? Kies dan voor een zadeldak lichtstraat. Deze wordt in tentvorm gemaakt, waardoor er een heel rustig, sfeervol en symmetrisch beeld ontstaat. 

Gebruik enkel LED verlichting 

Maak je nu nog gebruik van conventionele verlichting in het magazijn? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. De overheid verwacht van bedrijven tegenwoordig een zekere mate van verantwoordelijkheid met betrekking tot het milieu. Er wordt verwacht dat je dan ook de nodige stappen onderneemt om energie te besparen en zo min mogelijk CO2-uitstoot te creëren. De kleine dingen maken al een groot verschil. Zo ook de keuze voor verlichting. Laat conventionele verlichting zoveel mogelijk links liggen en kies voor LED. 

 

Ledlampen zetten elektriciteit veel efficiënter om in licht. Hiermee kan je tot maar liefst 80 procent op je totale energieverbruik besparen. Dit kan zelfs nog meer worden wanneer je de lampen combineert met sensoren en een lichtstraat.