Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Innovatie in het onderwijs: explanimation

Soms lijkt het alsof het onderwijs amper verandert. Maar als je goed kijkt, zie je de ene na de andere innovatie.

De jaren ‘50

Het beeld van de jaren ’50 van de vorige eeuw is iedereen bekend: de strenge meester staat voor de klas en regeert met stalen vuist, terwijl de leerlingen braaf luisteren en notities maken.

Na de ‘60s

In de jaren ’60 vond een verschuiving plaats in het onderwijs. De leerkracht stond niet langer boven de leerling, maar ontwikkelde zich tot leer-partner. In plaats dat hij van bovenaf kennis in de hoofdjes van leerlingen giet, helpt hij de leerlingen zichzelf te ontwikkelen.

Rond de millenniumwisseling

Aan het einde van de vorige eeuw kwam de nadruk steeds meer te liggen op “leren leren” en zelfstudie. Leerkrachten bieden onderwijs aan, maar de regie ligt (zoveel mogelijk) bij de leerling. Het onderwijsmateriaal blijft echter grotendeels hetzelfde.

Het moderne onderwijs

Tegenwoordig draait onderwijs niet alleen om de examenstof, maar ook om zaken als 21st century skills. Daarbij heeft de digitalisering eindelijk haar meerwaarde bewezen. Onderwijs gebeurt steeds vaker online. Waar mogelijk worden explanimations ingezet om de basisbegrippen uit te leggen, waardoor de leerkracht tijd overhoudt voor persoonlijke begeleiding en coaching.

Explanimations nodig?

De kracht van explanimations of kennisclips in het onderwijs kan maar moeilijk overdreven worden. Wilt u uw leerlingen ook het best mogelijke onderwijs bieden? Dan kunt u niet om explanimations heen. Bij Donker Media zijn we gespecialiseerd in korte animatie video’s laten maken die complexe materie eenvoudig uitleggen. Wilt u meer weten over het laten maken van educatieve explanimations? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.