Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Slechte internetverbinding? Gebruik deze tips

Niets is frustrerender dan een internetverbinding die niet goed werkt. Het loopt sloom of het valt constant weg. Vaak is het probleem dan dat het WiFi signaal zich niet goed kan verspreiden. Er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld de router resetten of gebruik maken van een ethernet verbinding. 

De router resetten

Als het internet thuis minder snel werkt dan voorheen is het een goed idee om je router te resetten. Het klinkt als een hele technische handeling maar het is het meest simpelste wat je kunt doen. Het enige wat je hoeft te doen is het uit en aanzetten van de router. Dit kun je doen door gebruik te maken van de power knop of door het stroom er even tijdelijk af te halen. De router zal opnieuw opstarten en de software opnieuw laden. Het tijdelijk geheugen wordt hiermee gewist en ook eventuele technische probleem worden vaak opgelost door de reset. Dit komt doordat de software weer draait met de fabrieksinstellingen. We raden aan om zo’n rset iedere maand uit te voeren. Het is vaak de meest effectieve oplossing.

Zet de router op een andere plek

Een andere oplossing die je kunt proberen als je hinder ervaart van traag internet is om de router op een andere plek neer te zetten. Het kan zijn dat de router niet goed zijn signaal kan vrijgeven of dat er iets is wat het signaal blokkeert. De beste locatie voor de router is midden in het huis. Zet het apparaat zo dicht mogelijk bij de ruimte waar je het internet het meest gebruikt. In de meeste gevallen is dat de woonkamer. Zorg ook dat de router altijd hoog staat.

Maak gebruik van een internet kabel

Lukt het maar niet om je WiFi snelheid te vergroten dan kun je ook overwegen om gebruik te maken van een bekabelde verbinding. Ethernet verbindingen zoals het ook wel genoemd wordt biedt een veel betere snelheid en valt minder vaak weg dan een draadloze verbinding. Alle producten kun je in principe aansluiting met een ether verbinding. De televisie, gameconsole en computer hebben hier een standaard aansluiting voor. Voor telefoons en tablets bestaan er speciale adapters. 

 

Je kunt ook contact opnemen met Mixtus om te informeren naar de mogelijkheden voor andere internetabonnementen.