Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Welke taken kan je als bedrijf uitbesteden?

Als je een bedrijf begint op te bouwen, dan loop je vaak al snel tegen verschillende punten aan. Het kan zijn dat het voelt alsof je aan het eind van je Latijn bent en alsof je alles alleen moet doen. Dat is zonde, want dat is absoluut niet het geval. We willen niet dat je je zo voelt en we willen eigenlijk juist vooral dat je een beetje ontzorgd wordt. Dit kunnen we op verschillende manieren bereiken, echter willen we er in eerste instantie voor zorgen dat je wat dingen gaat delegeren en uitbesteden. Dit is van essentieel belang voor jouw gezondheid (fysiek en mentaal) als voor de gezondheid van het bedrijf. Daarom gaan we maar meteen aan de slag, we kunnen er namelijk niet snel genoeg mee beginnen. Ben je er klaar voor? Dan gaan we je concrete, toegankelijke tips geven die ervoor zorgen dat jij als bedrijfseigenaar een makkelijker leven krijgt. 

Ontwerp

Allereerst moet je (tenzij je zelf een ontwerper bent dan) het ontwerpen van allerlei zaken gaan uitbesteden. Dit is een complex proces, ongeacht om wat voor soort ontwerp het gaat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een machine of product wil ontwerpen. In een geval als dat kun je dan het beste een Solidworks tekenaar inhuren. Een engineer van dit niveau weet precies wat hij of zij doet en werkt met het beste programma dat er beschikbaar is; Solidworks. Je kunt een tekenaar van dit kaliber ook wel een technisch tekenaar noemen. Geen Mona Lisa, maar een machine of product waar je u tegen zegt! Als je een tekenaar voor dit soort dingen wil inhuren, dan kun je het beste kijken naar een bedrijf zoals Devoteq. Ook als je andere dingen wil ontwerpen, kun je het beste een professional inschakelen. Denk hierbij aan iemand die de lay-out kan ontwerpen voor je website/huisstijl. 

Juridische zaken

Net als je bij een technisch tekenaar hem of haar zijn of haar gang laat gaan om alle technische puzzelstukjes op zijn plek te leggen, doe je dit bij een jurist of advocaat met alle juridische feiten en omstandigheden. Alles moet afgedekt en geregeld worden, niets mag je vergeten. Het is daarom van belang dat je ervoor zorgt dat je iemand inhuurt die verstand van zaken heeft. Goed beslagen ten ijs komen, gedegen kennis over de juridische materie en ga zo maar door; je jurist of advocaat moet het allemaal hebben en diegene moet jij gaan uitzoeken. Probeer eraan te denken dat je iemand inschakelt die je vertrouwt en die een goed trackrecord heeft zodat je weet waar je van op aan kunt. Op deze manier vermijd je problemen en handelt diegene de rest af.