Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bulk handling, wat is het eigenlijk?

In de wereld van productie en logistiek is bulk handling niet meer weg te denken. Deze methode wordt zo vaak toegepast tegenwoordig, vooral onder bedrijven. U komt in de tekst hieronder te weten wat deze verwerkingsmethode precies inhoudt en wat de redenen zijn waarom u voor bulk handling zou moeten kiezen.

Wat verstaan we onder ‘bulk handling’?

Bulk handling is een verwerkingsmethode waarbij grote hoeveelheden materialen, zoals poeders, korrels of vloeistoffen worden verplaatst en verwerkt via een systeem van transporteurs. Het doel van bulk handling is om materialen efficiënt, veilig en betrouwbaar te transporteren, op te slaan en te verwerken. Hierdoor wordt de productiviteit van het productieproces verhoogd en de kosten verlaagd. Bij deze verwerkingsmethode worden materialen niet individueel verpakt, maar opgeslagen in grote hoeveelheden. Deze methode wordt vaak toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, chemische industrie, mijnbouw en andere industriële sectoren waar grote hoeveelheden materialen worden verwerkt.

Waarom bulk handling?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor bulk handling als verwerkingsmethode:

–        Zowel de efficiëntie als de productiviteit van het productieproces worden verhoogd.

–        Er wordt handling ruimte bespaard in vergelijking met traditionele verwerkingsmethoden die gebruik maken van individuele containers of verpakkingen.

–        Bulk handling is minder arbeidsintensief, waardoor de kans op letsel en vermoeidheid bij werknemers vermindert.

–        Ook milieuvriendelijk behoort tot de voordelen, omdat het de hoeveelheid afval vermindert en de ecologische voetafdruk van het productieproces verkleint.

De mogelijkheden zijn uitgebreid

U kunt bij Entecon in Kampen terecht voor de bulk handling van uw materialen in vloeibare, stort- of poedervorm. Denk hierbij aan bulktransporteurs in Nederland, Big Bag vulsystemen en geventileerde Big Bad losstations, maar ook aan elektrische trilmotoren voor bulk, automatische zakopener, vacuüm zakkenlifters, weegsystemen voor bulk, zakkenstortkabinetten en poeder doseermachines. Het gaat om een gespecialiseerd bedrijf met de juiste kennis en ervaring. De transporteurs weten precies welke technieken en apparatuur nodig zijn voor een veilige en een efficiënte materiaalverwerking.

https://www.entecon.nl/big-bag-losstations