Uw bedrijvengids
Image default
Sport

Yoga docent worden? Volg de opleiding!

Houd jij vaak een yoga momentje voor jezelf en wil je wellicht verder kijken en bekwaam yogadocent worden waardoor je ook anderen de voordelen van yoga kan laten ervaren? Dan kan een opleiding tot yogadocent wellicht wat voor jou zijn. In dit artikel bespreken we wat een opleiding jou kan bieden en of dit voor jou de moeite waard kan zijn. 

De voordelen van yoga

Degene die al wat langer aan yoga doen hebben veel van de voordelen waarschijnlijk al ervaren. Voor degene die nog weinig ervaring met yoga hebben sommen we hier nog even de belangrijkste voordelen op:

  • Het verbeterd je houding

  • Het vermindert je stressniveau

  • Je concentratievermogen neemt toe

  • het verlaagt de bloeddruk

  • Je ervaart meer energie

Je ziet dus dat yoga een enorme hoeveelheid gezondheidsvoordelen kan bieden. Hoe leuk zou het zijn als je anderen hiermee in aanraking kan laten komen en op een professionele manier les kan geven waardoor zij de voordelen ook gaan ervaren!

Keuze uit verschillende opleiding

Er bestaan veel verschillende vormen van yoga. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit Vinyasa Yoga, Yin Yoga of Yoga Nidra. Dit zijn een aantal vormen van yoga en er bestaan nog veel meer vormen. Doe voordat je een opleiding kiest goed onderzoek naar welke vorm het beste bij jou past. Je kan dan een weloverwogen beslissing maken uit hetgeen er aangeboden wordt. 

 

Vaak zien we dat je na het volgen van een opleiding tot yogadocent ook verder kan leren. Zo kan een starter bijvoorbeeld kiezen voor de yoga opleiding 200 uur. De opleiding van 200 uur leert je alles wat je moet weten over yoga. Vaak zien we dat er na het afronden van deze opleiding ook aanvullende opleidingen mogelijk zijn. Zo kan je na een yoga opleiding van 200 uur verder met de 300 uur yoga opleiding. Deze opleiding maakt van jou een echte specialist op het gebied van yoga. 

Voor wie is de opleiding tot yoga docent?

Een yoga opleiding is voor iedereen toegankelijk. In principe is een opleiding niet verplicht om als yoga docent aan de slag te mogen. Wel is het natuurlijk fijn als je echt weet waar je over praat en daar kan een yoga docentenopleiding bij helpen. Na de opleiding kan jij nog betere lessen verzorgen zodat jouw studenten het maximale rendement uit hun yogalessen halen. Daarnaast zal iemand er sneller voor kiezen om bij een erkend yogadocent lessen te volgen. Je kan het aantal klanten er dus ook behoorlijk mee uitbreiden. 

Inhoud van de yoga opleiding

De meeste yoga opleidingen hebben een uitgebreid programma. Zo zien we de volgende elementen vaak terugkomen:

  • Coaching

  • Meditatie

  • Anatomie en fysiologie

  • Pranayama (ademhalingstechnieken)

  • Yoga-slaapoefeningen

Dit is een klein gedeelte van de lesstof die langs zal komen maar geeft je wellicht al een goed beeld van wat je kan verwachten bij een yoga opleiding. 

Samengevat

Je bent al een tijdje actief in de wereld van yoga en hebt al de nodige kennis in deze sport. Toch zou je graag je kennis verder uitbreiden. Misschien voor jezelf of omdat je in de toekomst graag les aan anderen geeft. De opleiding yogadocent is dan ideaal voor jou. Je leert er veel over het menselijk lichaam en over bewegingsmethoden om lichaam en geest te ontspannen.