Uw bedrijvengids
Zorg

Fysiotherapie kan geweldig helpen tegen pijn

Beperkt bereik van de fysieke beweging en pijn worden veroorzaakt door trauma’s of repetitieve bewegingen. Deze kunnen in de loop van de tijd veranderen in een blessure. De mens zoekt naar de snelste en gemakkelijkste manier om het ongemak te verlichten, wanneer er sprake is van enige vorm van verslechtering van de gezondheid.

Voor mensen die verder willen kijken dan de hulpmiddelenom de zwelling en het kloppen tegen te gaan, is een bezoek aan een fysiotherapeut een ideale optie. Er zijn medische aandoeningen die gemakkelijk kunnen worden behandeld met fysiotherapie, maar mensen verwaarlozen deze optie vaak en krijgen uiteindelijk een operatie of leven in constante pijn.

Zelfs de trauma na een ongeval kan verholpen worden

De pijn die wordt veroorzaakt door een plotselinge impact als gevolg van een ongeval is gemakkelijk te identificeren. Trauma wordt direct of zelfs na twee tot drie dagen van het ongeval ervaren. Soms is de pijn ondraaglijk, waardoor de patiënt veel ongemak ondervindt. In dergelijke situaties is het raadzaam om zo snel mogelijk naar de dokter te gaan. De arts zal u opereren met een operatie of met hulpmiddelen. Zelf woon ik in Eindhoven en hebben we veel keus uit verschillende fysiotherapie praktijken. In mijn geval typ ik Fysiotherapie Woensel om erachter te komen wat het aanbod is aan behandelingen.

Als er hulpmiddelen worden voorgeschreven en u bent niet bereid deze in te nemen, dan kunt u na overleg met uw arts een fysio bezoeken. Hulpmiddelenkunnen tijdelijk verlichting bieden, maar fysiotherapie zorgt voor permanente verlichting. Een fysiotherapeut kan in veel gevallen ook helpen om een operatie te vermijden.

Vaak komt de pijn ineens op te zetten

In veel gevallen begint een patiënt uit het niets pijn te voelen in gewrichten en spieren of zwelling in een lichaamsdeel. U kunt ook met soortgelijke situaties te maken krijgen als u wakker wordt met een stijve elleboog of als uw knieën pijn doen of uw pols gezwollen is. Er zijn misschien geen tekenen van een val of een ongeluk, zelfs dan blijft de pijn terugkomen, het moet onmiddellijk worden aangepakt.

Mogelijk heeft u gemerkt dat u na verloop van tijd niet meer in staat bent om de basis huishoudelijke taken uit te voeren of dat u, als u professioneel bent, last krijgt van rugklachten of pijn in uw pols. Zelfs tijdens het joggen lijken uw spieren meer pijn te doen dan voorheen. Al deze tekenen zijn van constante belasting die je lichaam ondergaat. Deze kunnen eenvoudig worden behandeld door regelmatig een bezoek te brengen aan een deskundige Physio.

Maar hoe kan een fysiotherapeut helpen bij pijn?

Een deskundige Physio analyseert eerst uw conditie en bestudeert uw rapporten. De gehele revalidatieperiode zal grotendeels afhangen van de ernst van het letsel.

Het hele revalidatieproces verloopt misschien wat traag, maar wat belangrijk is om te begrijpen dat de resultaten blijvend zijn. Als de pijn of zwelling voor een langere periode wordt verwaarloosd, dan kan het later alleen nog maar door middel van een operatie worden behandeld. Met een tijdige fysiotherapeutische behandeling kunt u de operatie zelfs vermijden.

Specifieke gebieden zijn gericht op Physio’s die helpen om de pezen en spieren van het geblesseerde lichaamsdeel te versterken. De Physio behandelt niet alleen uw blessure, maar leert u ook hoe u in de toekomst blessures kunt voorkomen.

Uw fysiotherapeut kan u zelfs vragen om uw knie, arm of elleboog in tegengestelde richting te bewegen. Dit wordt vooral gedaan om het ongemak tegen te gaan.

https://www.cbtfysio.nl/beweging-therapie