Uw bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Kies de juiste terrastegels met deze tips

Als je op zoek bent naar nieuwe terrastegels, zal je een paar dingen in overweging willen nemen voordat je tot de aankoop overgaat. Terrastegels zijn er in verschillende materialen, formaten en ontwerpen, dus het is belangrijk om na te denken over wat voor soort look je wil. Ook moet je stilstaan bij wat het meest praktisch is voor je behoeften. Als de tegels eenmaal gelegd zijn, gaan ze namelijk jaren mee. Het is dus erg belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Hier zijn enkele tips over hoe je de juiste terrastegels voor je huis kunt kiezen!

Het materiaal van terrastegels

Als het gaat om het kiezen van terrastegels, is het belangrijkste dat je een materiaal kiest dat bij je past. Terrastegels worden van verschillende materialen gemaakt, waaronder beton, klei en steen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om na te denken over wat voor soort look je wilt en hoeveel onderhoud je bereid bent te hebben aan de tegels. Betonnen terrastegels zijn bijvoorbeeld erg duurzaam, maar kunnen moeilijk schoon te maken zijn. Terrastegels van klei zijn gemakkelijker schoon te maken, maar zijn misschien niet zo sterk als betontegels. Stenen terrastegels van keramiek zijn het duurst, maar bieden een natuurlijke uitstraling die veel mensen aantrekkelijk vinden.

Het formaat en ontwerp van terrastegels

De grootte van je tuin of terras zal ook een invloed hebben op welke soort tegel je kiest. Als je een groot terras hebt, kan je beter grotere tegels kiezen. Kleinere tegels zijn beter geschikt voor kleinere patio’s of gebieden waar je meer tegelpatronen wilt. Terrastegels zijn er daarnaast in veel verschillende ontwerpen. Zo kan je effen, effen-gekleurde tegels vinden, maar ook tegels met patronen of texturen. Er zijn ook tegels die de look van steen of marmer nabootsen. Bij het kiezen van een ontwerp is het belangrijk om na te denken over de look die je wilt voor je tuin. Wil je een eenvoudige, klassieke uitstraling? Of iets moderners? Het ontwerp van je tuin of terras moet uiteraard een aanvulling zijn op de algehele stijl van je tuin en huis.

De voordelen van terrastegels

Er zijn veel voordelen verbonden aan terrastegels ten opzichte van andere soorten tuinontwerpen. Terrastegels zijn zeer duurzaam, zodat ze met de juiste verzorging vele jaren meegaan. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Terrastegels kunnen je tuin een chique uitstraling geven, zonder het dure prijskaartje. Als je op zoek bent naar een manier om je tuin te updaten zonder te veel geld uit te geven, dan zijn terrastegels dus een geweldige optie!