Uw bedrijvengids
Image default
Auto

Laadpalen en elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. We zien dan ook steeds meer elektrische auto’s op de nederlandse wegen. Eigenlijk ontkom je er niet meer aan, je hebt elektrische laadpalen bij tankstations, op openbare parkeerplekken en waarschijnlijk zelfs bij jou in de straat. Maar wat is nou het voordeel van elektrisch rijden?

Voordelen van elektrisch rijden

Wij weten allemaal dat fossiele brandstoffen schadelijk zijn voor het milieu. Dat is bij elektrisch rijden wel anders. Elektrische auto’s zijn namelijk veel minder schadelijk (of schoon) voor het mileu. Daaarnaast kan elektrisch rijden een stuk voordeliger zijn. In ieder geval als je vele kilometers per jaar maakt. Elektrisch “tanken” kost namelijk veel minder dan gewone brandstof. Ideaal!

Tips bij het kopen van een laadpaal

Overtuigd van elektrisch rijden? Dan is het ook tijd voor een elektrische laadpaal. Als je een laadpaal koopt is het belangrijk een keuze te maken tussen:

Online vs Offline laadpalen
Bij online laadpalen heb je inzicht in het energieverbruik. Een online laadpaal is dan ook altijd gekoppeld aan een back-office systeem. Bij offline laadpalen heb je deze luxe niet.

Laadpaal met één of meerdere contactdozen
Een laadpaal met meerdere contactdozen maakt het mogelijk om meerdere auto’s op hetzelfde moment op te laden. Een laadpaal met één contactdoos heeft deze luxe niet, maar is vaak wel voordeliger.

 

Als je een keuze hebt gemaakt tussen bovenstaande punten dan wordt het kiezen van jouw nieuwe elektrische laadpaal een stuk eenvoudiger. Succes!

http://reithpower.nl/

Gerelateerde artikelen

Rijschool in Rotterdam met gratis herexamen

Rijschool gezocht in Amsterdam

Flexibel, Rijschool Delft!