Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

5 simpele tips voor het leiden van een duurzamer leven

In onze moderne samenleving zijn we gewend geraakt om minder verbonden te zijn met de natuur. Onze dagelijkse bezigheden hebben doorgaans weinig te maken met onze connectie met de natuur en de impact van onze ecologische voetafdruk. Met de toenemende klimaatverandering zien we tegelijkertijd meer gedragsverandering omtrent onze manier van consumeren. Het maken van bewustere keuzes voor duurzamer leven wordt met de dag normaler. Duurzamer leven houdt als het ware in dat je het gebruik van de hoeveelheid hulpbronnen van de aarde vermindert om haar te helpen beschermen. Wil jij je ecologische voetafdruk minimaliseren? Ga dan aan de slag met de volgende tips voor een duurzamer leven! 

Bespaar energie 

Door minder energie te verbruiken zul je niet alleen helpen om de CO2-uitstoot te verminderen, maar bespaar je ook nog eens op je energiekosten! Bespaar energie door het uitschakelen van apparaten die op stand-by staan, de verwarming lager te zetten, kleding ophangen om te drogen in plaats van een wasdroger te gebruiken en de auto wat meer geparkeerd te laten staan. 

Gebruik hernieuwbare energie

Een van de beste manieren om je energieverbruik te verduurzamen en tegelijkertijd minder afhankelijk te zijn van het conventionele elektriciteitsnetwerk, is door duurzame energiemogelijkheden in het huis te installeren. Denk hierbij aan technologie die gebruik maakt van hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen en kleine windturbines. Je kunt er ook voor kiezen om een auto op benzine of diesel te vervangen door een elektrische auto. 

 

Zonnepanelen hebben de afgelopen jaren grote technologische ontwikkelingen doorgemaakt. Ben je op zoek naar manieren om duurzame zonne-energie voor jouw woning te gebruiken? Kijk dan op Zonnekeus voor meer informatie. 

Begin met recyclen en meer hergebruiken 

Door afval zoveel mogelijk te recyclen of hergebruiken, draag je actief bij aan het verduurzamen van het afvalverwerkingsproces. Het gebrek aan effectieve recyclingsprocessen leidt tot onnodige hoeveelheden afval dat op een milieuonvriendelijke manier moet worden verwerkt. Het hergebruiken van oude spullen helpt tevens om je creativiteitsvermogen uit te dagen door er een nieuw leven voor te vinden!

Eet minder vlees

Een van de grootste veroorzakers van de hoge CO2-uitstoof is de vervuiling die ontstaat bij de productie van vlees. Door minder vlees te eten, kun je helpen om de impact van de vleesindustrie op de aarde te verminderen. 

Een duurzame werkplek creëren

Een duurzamer leven leiden doe je ook door duurzame meubels en andere benodigdheden op jouw werkplek te installeren. Dit zal niet alleen helpen om een gezonde werkhouding te creëren, maar zorgt er ook voor dat je ondernemingen steunt die proactief bezig zijn om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ga naar Dataflex voor meer informatie over ergonomische oplossingen die gebouwd zijn om lang mee te gaan.