Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Op welke manieren kunt u opvallen op een beurs?

Bent u van plan om met het bedrijf op een beurs of op verschillende beurzen te gaan staan? Dan wil u vast opvallen en het beurs tot een succes maken. Als bedrijf kunt u verschillende dingen doen om op te vallen tussen al die andere bedrijven op de beurs. Er worden enkele manieren genoemd in deze blog die u een beetje verder kunnen helpen.

Wees herkenbaar

Het eerste wat u moet doen is zorgen dat de plek waar u staat eruit springt tussen de rest van de bedrijven. Dit zal veel liggen aan de aankleding van de plek. Zo is het goed om vlaggen met logo terug te laten komen, ballonnen met logo, posters en spandoeken kunnen ook helpen.

Verder moet u ook letten op hoe u overkomt als bedrijf met de uitstraling. Dit zal veel verschillen tussen bedrijven en op welke beurs u staat. Voor een zomerse beurs of evenement is het bijvoorbeeld leuker om met ze allen in korte broek te staan. Staat u meer op een zakelijke markt, dan is het beter om allemaal een jasje aan te hebben. Kijk goed waar u staat en wat daar eerdere jaren werd gedaan.

Een laatste onderdeel van herkenbaarheid is dat u zorgt dat elke werknemer van het bedrijf staat met duidelijke indicatie dat hij of zij voor het bedrijf werkt en daarbij kan een naamplaatje ook werken.

Visitekaartjes zijn belangrijk

Een beurs is niet alleen om nieuwe klanten te werven, maar ook om netwerk op te doen. Met netwerk kunt u in de toekomst mogelijk meer bereiken. Zo kunt u samenwerkingspartners verkrijgen of bijvoorbeeld investeringen. Zorg er dus voor dat u voldoende visitekaartjes hebt staan om uit te delen.

Daarbij kunt u ook op verschillende plekken visitekaartjeshouders plaatsen waar mensen zelf het kaartje kunnen pakken. Een visitekaartje hoeft niet moeilijk zijn om te ontwerpen. Het belangrijkste is dat het logo van het bedrijf op de kaart komt en de contactgegevens van het bedrijf of van de desbetreffende persoon.

Heb iets om weg te geven

Op een beurs wordt ook verwacht van u dat u iets heeft te geven aan de mensen die langskomen. Er wordt nog wel is onderschat hoe effectief deze manier van marketing kan zijn. Dit ligt er natuurlijk wel aan hoe u dit aanpakt. Het beste kunt u kiezen voor artikelen waar u een logo op kan zetten en die niet na één keer gebruiken worden weggegooid. Dit allemaal heeft ook te maken met de kwaliteit van het materiaal. Kwaliteit betekent natuurlijk wel dat het u meer gaat kosten, maar het kan ook veel uitmaken voor het resultaat van de promotie.

Er zijn een aantal artikelen die leuk, effectief en niet duur zijn om te geven aan de mensen die langskomen. Zo kunt u denken aan promotie pennen, opvouwbare tasjes, drinkbekers met logo of bijvoorbeeld flesopeners. Dit zijn allemaal items die vaker kunnen worden gebruikt en waar u grote getalen voor kan inslaan voor een niet al te dure prijs.