Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

5 tips voor het vinden van een nieuwe baan

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, dan wil je dat dit snel gebeurd. Het zoeken van een nieuwe baan is voor veel mensen lastig, maar toch wel heel leuk. Je kan eindelijk weer op zoek naar iets wat goed bij je past. Gelukkig hoeft het zoeken van een nieuwe baan niet lang te duren, mits je het juist doet. Om je een beetje te helpen hebben wij 5 tips voor het vinden van een nieuwe baan.

 

Tip 1 – Schrijf op wat je zoekt

Heb je een droombaan in gedachten? Schrijf dit dan op! Maak een A4’tje met daarop exact wat voor baan jij zoekt. Schrijf niet alleen op welke werkzaamheden jou interesseren, maar ook waar je de baan wilt zoeken en wat voor soort bedrijf het moet zijn.

 

Tip 2 – Hulp van de mensen om je heen

Er zijn dingen die je alleen kan doen, maar tijdens het zoeken van een nieuwe baan is het vragen van hulp helemaal niet zo gek. Vertel mensen dat je een nieuwe uitdaging zoekt, zodat ze je kunnen helpen met het vinden van iets wat bij je past. Websites zoals LinkedIn kunnen je hiermee ook helpen.

 

Tip 3 – Zoek online

Het is makkelijk om online vacatures te bekijken. Wanneer je een idee hebt van wat je wilt doen, dan kan je gericht gaan zoeken. Wil je een baan in Dokkum? Dan kan je vacatures in Dokkum eenvoudig vinden door dit te Googlen. Het gericht zoeken op jouw interesses kan ervoor zorgen dat jij sneller een baan vindt. Websites zoals prowurk.nl kunnen je hiermee dus ook goed helpen.

 

Tip 4 – Bel voordat je solliciteert

Een goede sollicitatiebrief is essentieel. Echter is het handig om het bedrijf een telefoontje te geven voordat je deze brief gaat schrijven. Op deze manier krijg je meer informatie over het bedrijf en laat je direct al een geïnteresseerde indruk achter, zo sta je altijd al een stapje voor op de concurrentie.

 

Tip 5 – Wees jezelf

Tijdens sollicitatiegesprekken moet je natuurlijk duidelijk maken wat jij kan beteken voor de werkgever. Het is goed om je kwaliteiten te noemen, maar overdrijf niet. Vraag andere naar hoe ze jou zien en gebruik deze informatie. Heb ook altijd voorbeelden achter de hand om dingen uit te leggen.