Uw bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Zo voorkom je een winterdipje

De wintertijd is ingegaan, de dagen worden steeds korter en de temperaturen blijven maar zakken. Het zijn allemaal redenen waarom mensen in een winterdip terecht komen. Meestal is dat niet heel heftig, maar het kan wel flink vervelend zijn. Er zijn kleine dingen die je kan aanpassen in je huis of in je ritme van de dag, om dit dipje zoveel mogelijk te voorkomen. Wat kan je doen om een winterdip te voorkomen?

Zorg voor voldoende daglicht

Een van de belangrijkste redenen waardoor we in een winterdip terecht komen, is doordat we te weinig daglicht zien gedurende de dag. Meestal zitten we 90% van de tijd binnen, doordat de meeste mensen een baan hebben dat zich binnen plaatsvindt. We zien daardoor te weinig daglicht. De dagen zijn ook nog eens kort en dat doet niks goed voor je gemoedstoestand. Het is daarom belangrijk om het daglicht naar binnen te halen als je zelf niet naar buiten kan. Dat doe je door de gordijnen open te gooien en door zo weinig mogelijk het licht te laten blokkeren. Het blokkeren van het licht gebeurt doordat er bijvoorbeeld grote vazen met bloemen voor het raam staan, of grote planten. Hierdoor valt er minder licht naar binnen. Haal deze blokkades weg. Een andere manier om meer licht in huis te krijgen, is door een zwarte stalen deur te plaatsen in je woning. Het grootste gedeelte van deze deur bestaat uit glas, waardoor licht zich beter kan verspreiden in de woning. Zo heb je er alles aan gedaan om zoveel mogelijk daglicht in je woning te krijgen.

Ga naar buiten

Zoals net al genoemd is, brengen de meesten van ons ongeveer 90% van de tijd binnen door. Dat is niet goed voor je gemoedstoestand. Hoe koud het ook is, het is altijd goed voor je om even naar buiten te gaan. Sowieso om het daglicht tot je te nemen, maar ook de frisse lucht kan veel doen voor je gevoel. Ga lekker een rondje wandelen na het werk of tijdens je pauze. Zo blijf je in beweging en breng je ook nog eens tijd door in het daglicht. Dat is een win win situatie.