Uw bedrijvengids
Bedrijven

De mogelijkheden voor een moderne uitvaart

U wit natuurlijk dat een uitvaart goed bij de overledene past. Aangezien een uitvaart nog vaak geassocieerd wordt met een kerk, stoffig gebouwkoffie en cake, geven wij graag aan dat er tegenwoordig veel meer mogelijkheden zijn. Indien een traditioneel afscheid wellicht niet bij u of de overledene past, is het mogelijk om de uitvaart in een modern jasje te steken.  

De uitvaartlocatie 

Een kerk, uitvaartcentrum en crematorium zijn traditionele uitvaartlocaties om een uitvaart te houden. Deze locaties passen wellicht niet bij u of de overledene of kan een beladen gevoel gevenToch zijn er veel meer mogelijkheden waaraan u mogelijk nog niet gedacht had. Had de overledene een favoriete plek zoals een café, theater, bioscoop of museum waar diegene graag naartoe ging? Dan zijn er mogelijkheden om hier een uitvaart te houden waardoor het afscheid extra persoonlijk wordt. Maar ook in een bos, strand, park, natuurgraven of in eigen tuin is het mogelijk om een uitvaart te houden. Heeft u de wens om bijvoorbeeld uw uitvaart in Gouda bij uw favoriete café of sportclub te houden? Bespreek het met een uitvaartondernemer, want er is vaak meer mogelijk dan u misschien had gedacht. 

Een digitale uitvaart 

Er zijn verschillende mogelijkheden om bepaalde delen van de uitvaart te digitaliseren. Zo hoeft een condoleanceregister niet altijd meer als een boek op locatie te liggen, maar is het ook mogelijk om deze digitaal te maken. Het voordeel hiervan is dat iedereen iets moois kan schrijven over de overledene, ook wanneer het niet mogelijk is om de uitvaart bij te wonen. Daarnaast kunnen alle nabestaanden toegang tot het digitale condoleanceregister krijgen, in plaats van dat het boek naar één nabestaande gaat. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een live-webcast tijdens de uitvaart te hebben. Hiermee creëer je de mogelijkheid om een veel groter gezelschap de uitvaart te laten bijwonen. Daarnaast is dit ook een goede optie voor gasten die minder mobiel zijn of ver weg wonen. Zo kiest u er bijvoorbeeld voor om de uitvaart in een uitvaartcentrum in Nieuwegein te houden maar kan familie uit het buitenland de uitvaart online bijwonen. 

De catering tijdens de uitvaart 

Na afloop van de uitvaart liever geen koffie met cake maar liever een biertje, bitterbal of sushi? Dat is zeker mogelijk. Met de catering kunnen de verschillende mogelijkheden besproken worden en wellicht kiest u wel voor het favoriete drankje plus borrelsnack van de overledene. Daarnaast is het mogelijk om een DJ in te huren voor sfeervolle muziek  

De mogelijkheden rondom een moderne uitvaart zijn groot. Vraag daarom altijd aan de begrafenisondernemer wat de mogelijkheden zijn en wat goed bij u en de overledene past.