Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

De veelzijdigheid van sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren zijn grote, meestal geautomatiseerde deuren die bestaan uit horizontale secties of panelen die samen een enkele deur vormen. Deze deuren worden vaak gebruikt in industriële en commerciële omgevingen, maar kunnen ook in woongebieden gebruikt worden. Het ontwerp van sectionaaldeuren maakt gebruik van horizontale panelen die langs geleiderails omhoog en omlaag bewegen.

Dit maakt sectionaaldeuren geschikt voor installatie in verschillende soorten gebouwen, variërend van magazijnen en garages tot winkelcentra en zelfs woningen. Sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde garage- en boxdeuren bedrijven. 

Sectionaaldeuren voor bedrijven

In industriële en commerciële omgevingen worden sectionaaldeuren vaak gebruikt vanwege hun grote mate van efficiëntie en ruimtebesparende eigenschappen. Deze deuren zijn ideaal voor grote openingen, zoals die in magazijnen, fabrieken en distributiecentra. Ze kunnen snel geopend en gesloten worden, waardoor de doorstroming van goederen en voertuigen soepel verloopt. Bovendien bieden sectionaaldeuren een goede isolatie, wat gunstig is voor klimaatbeheersing in bijvoorbeeld gekoelde opslagruimten.

Populaire keuze voor de eigen garage

Ook voor toepassingen in woningen worden sectionaaldeuren steeds populairder, met name in garages. Het verticale open- en sluitmechanisme van deze deuren maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de garage, waardoor voertuigen dichter bij de deur kunnen worden geparkeerd. Dit is handig voor mensen met beperkte ruimte in hun oprit of garage.

Isolerende eigenschappen

Een belangrijk voordeel van sectionaaldeuren is hun isolerende eigenschap. De panelen van de deur zijn vaak geïsoleerd, wat helpt om de temperatuur in de ruimte te reguleren. Dit is vooral relevant in omgevingen waar temperatuurcontrole belangrijk is, zoals opslagruimten voor bepaalde goederen of in woningen waarbij de garage verbonden is met het huis.

Ideaal te combineren met loopdeuren

Een ander voordeel is de mogelijkheid om sectionaaldeuren te voorzien van loopdeuren. Deze geïntegreerde loopdeuren maken het gemakkelijk om de ruimte te betreden of te verlaten zonder dat de hele deur geopend hoeft te worden. Dit is handig voor dagelijks gebruik, zoals het in- en uitlopen van de garage zonder de hele deur te hoeven openen, wat energie kan besparen.

Duurder in aanschaf

Hoewel sectionaaldeuren veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen. Ten eerste is de initiële investering vaak hoger dan bij traditionele kanteldeuren. Daarnaast vereist het onderhoud en eventuele reparaties van geautomatiseerde systemen professionele expertise, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

Contact met Boxdeurenhekwerk.nl

 

Voor meer informatie bezoek je de website van Boxdeurenhekwerk.nl, dé specialist op gebied van o.a. garagedeuren en vraag een vrijblijvende offerte aan. 

https://boxdeurenhekwerk.nl/