Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Gebruik deze tips om een technisch CV te schrijven

Wanneer je solliciteert naar een baan in de technische of logistieke industrie, is het belangrijk dat jow cv een accurate weergave is van jouw vaardigheden en ervaring op dat gebied. Technische CV’s zijn net even iets anders dan standaard CV’s, omdat het centrale doel is om jouw technische vaardigheden op een goed leesbare en informatieve manier te kunnen aantonen. Lees hier verder hoe je dit precies kunt doen. 

Wat is een technisch CV precies?

Een technisch CV is een lijst van ervaring, vaardigheden en werkverleden waarin iemands bekwaamheid om in een technische functie te slagen wordt beschreven. Wanneer je een technisch CV opstelt, is de eerste taak om jouw achtergrond in verband te brengen met de functie waarvoor je solliciteert. Aangezien er voor de meest aantrekkelijke technische vacatures honderden sollicitanten met je concurreren, is het belangrijk om op dit gebied op te vallen. Elk vakgebied en elke functie kan zijn eigen unieke eisen hebben, dus door je technische CV aan die eisen aan te passen, kun je je onderscheiden.

Hoe schrijf je een technisch CV?

Hoewel het essentieel is om je CV af te stemmen op de specifieke baan die je overweegt, zijn er een aantal belangrijke factoren die je moet opnemen. We hebben hier vier stappen op een rijtje gezet die je moet overwegen bij het opstellen van een technisch CV. 

  1. Vermeld je persoonlijke data 

Om te beginnen, vermeld jouw persoonlijke gegevens en voeg een informatieve kop toe met details over jezelf. Deze gegevens moeten jouw volledige naam, telefoonnummer, fysieke locatie en e-mailadres omvatten. Je hoeft je huisadres niet te vermelden, maar het is wel aan te raden om stad en provincie waar je woont moeten wel op je cv staan.

  1. Schrijf een persoonlijke samenvatting

Je kansen op een reactie van een aanwervende manager worden verdubbeld als je een persoonlijke samenvatting in je cv opneemt. Gebruik deze ruimte om jouw professionele vooruitgang samen te vatten en enkele opmerkelijke vaardigheden en verwezenlijkingen te benadrukken.

  1. Vermeld hobby’s en interesses

Er zijn sommige mensen die ook hun hobby’s en interesses op hun CV vermelden. Als je hobby’s of interesses hebt die relevant zijn voor de functie waarnaar je solliciteert, helpt het zeker om ze in het kort te vermelden. 

  1. Vermeld jouw relevante werkervaring

Of het nu gaat om vacatures in de logistiek of in de ICT, het onderdeel werkervaring van je cv is belangrijk als je solliciteert. Hoewel het niet nodig is om de details te schetsen van de bedrijven waarvoor je eerder hebt gewerkt, kan het wel handig zijn om in dit deel te bespreken wat je in elk van jouw vorige functies hebt bereikt. Met behulp van gegevens en cijfers kunnen managers zich een beter beeld vormen van je prestaties, vooral omdat deze informatie controleerbaar is.

 

https://www.ye.nl/