Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Het slot zonder sleutel

De hele tijd rondlopen met een sleutel kan irritant zijn, zeker als jouw broekzakken niet groot genoeg zijn om daar een hele sleutelbos in kwijt te kunnen. Daarbij willen sleutels zich gauw opstapelen. Voordat je het weet heb je tien sleutels in je broekzak gepropt en kan er niks meer bij. Niet geheel ideaal. Daarom is er misschien wel een andere ideale oplossing: Vaker gebruik maken van codesloten.

 

De voordelen van codesloten

Codesloten zijn in een aantal opzichten werkelijk ideaal. Ten eerste natuurlijk het grootste voordeel dat je niet constant met nieuwe sleutels zit. Scheelt weer een zak vol met sleutels. Natuurlijk is een ander voordeel dat dit slot veel moeilijker opengebroken wordt. In plaats van een slot wat inbrekers kunnen kerntrekken of lockpicken, is het nu een slot dat alleen met een code geopend kan worden. Zo hoef je dus alleen een paar cijfertjes te onthouden. Het is ook makkelijker te delen met bevoegden. Dat scheelt dan ook extra sleutels uitprinten, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

 

De nadelen van codesloten

Natuurlijk, net zoals ieder slot, heeft ook een codeslot zijn zwaktes. Je zit namelijk aan een code vast. Die zou je natuurlijk kunnen vergeten. Anderzijds kan hetzelfde argument voor een sleutelslot gemaakt kunnen worden, dat je bijvoorbeeld de sleutel kwijt raakt. Een ander nadeel van een codeslot is dat de code met iedereen gedeeld kan worden. Inbrekers kunnen de code raden, deze gehoord hebben van iemand of ergens op een briefje hebben gezien. Extra opletten dat je niet overal de code opschrijft en alleen aan betrouwbare mensen doorverteld is dan ook wel belangrijk.

 

Uiteindelijk heeft een codeslot een aantal voordelen ten opzichte van een sleutelslot. Een codeslot kan namelijk niet zo snel opengebroken worden, plus je zit niet aan een sleutel vast. Ideaal dus als je niet nog meer sleutels in jouw broekzak kan passen. Wel zijn er ook een paar nadelen. De code kan met iedereen gedeeld worden, plus deze kan gegokt worden. Een sleutel heeft dat natuurlijk niet. Uiteindelijk zijn er dus zowel voor codesloten als sleutelsloten een argument te maken. Het is dan ook een kwestie waar jouw voorkeur dan ligt.