Lekker Indiaas eten

Heerlijke curries, pittige groente, heerlijke rijst, vers naan brood, je moet er van houden maar voor vele klinken deze woorden ...

Heerlijke curries, pittige groente, heerlijke rijst, vers naan brood, je moet er van houden maar voor vele klinken deze woorden heerlijk in de oren (en in de maag). Als je echt gek bent op Indiaas eten dan kun je natuurlijk vaste klant worden bij een Indiaas restaurant in Den Haag. Een bezoekjes aan een Indiaas restaurant in Den Haag is natuurlijk altijd wel een leuk uitstapje, maar als je écht gek bent op de Indiaase keuken kun je het wellicht ook eens zelf proberen te bereiden. Bekijk het heerlijke recept hieronder!

Saag paneer

Ben je al bekend met dit gerecht? Het is onze absolute favoriet! Het recept wat we gaan delen is vegetarisch, maar de mensen die toch liever vlees eten kunnen hier gemakkelijk kip aan toevoegen. Saag paneer is een spinazie curry die je heel gemakkelijk zelf kunt maken. Wil je weten hoe? Bekijk het recept hieronder!

Wat heb je nodig om saag paneer te maken?

250 gram paneer in blokjes, je kunt paneer bij de toko verkrijgen.

1 kilo verse spinazie of 500 gram ontdooide diepvriesspinazie

2 EL yoghurt

1 EL garam masala kruiden

5 tenen knoflook (gehakt)

1 groene of rode peper

1 tl komijnzaad

Zonnebloemolie

Hoe maak je saag paneer?

Je begint met het marineren van de paneer, dit doe je door in elk blokje een aantal gaatjes te prikken. Maak een marinade van en deel van de kruiden zoals, peper en zout, olie rode peper en kurkuma. Je kunt ervoor kiezen om dit de dag van te voren te doen, zodat de marinade lekker kan intrekken, maar je kunt het ook gelijk bakken.

Om de paneer te bakken verhit je 3 el olie in een koekenpan, bak vervolgens de paneer op middelhoog vuur tot het goudbruin is. Zodra het goudbruin is kun je de paneer apart zetten als je verse spinazie gebruikt, deze moet je namelijk even koken.

Kook de spinazie in een grote pan met water en laat dit zachtjes koken tot het water is verdampt, je kunt er ook voor kiezen om de spinazie te wokken.

Voeg vervolgens de kruiden toe aan een beetje warme olie en laat dit kort bakken tot de geuren vrijkomen, voeg nu de knoflook eraan toe en de spinazie. Nu kun je ook de yoghurt toevoegen.

Voeg als laatste de paneer erdoor en serveer dit met nog wat extra kruiden of room. Laat het lekker smaken!

https://restoranto.com/nl/indiaas-restaurant-den-haag/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Aanbiedingen

De magie van versgebrande koffiebonen

Als je een echte koffieliefhebber bent, weet je dat er niets gaat boven de smaak en het aroma van versgebrande koffiebonen. Maar wat maakt deze

Particuliere dienstverlening

Inzichten in het Proces van Graan Schonen

Het proces van graan schonen is een essentiële stap in de landbouwproductie die vaak over het hoofd wordt gezien, maar van cruciaal belang is voor de kwaliteit

Aanbiedingen

Waarom kiezen voor premium horeca apparatuur?

Betrouwbaarheid en duurzaamheid Premium horeca apparatuur staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit betekent minder storingen en reparaties, wat cruciaal is in een drukke

Aanbiedingen

Groene energie: jouw weg naar duurzaamheid

Waarom duurzame energie?   Duurzame energie is niet alleen een trend, het is de toekomst. Steeds meer mensen en bedrijven kiezen voor groene energieoplossingen om