Uw bedrijvengids
Bedrijven

Het vervangen van een auto accu

Er is altijd een kans dat een accu van een auto het begeeft. Het kan dan wel even duren voordat je aan de beurt bent bij de autogarage en het is maar de vraag hoe je de auto daar krijgt. Als je geen zin hebt om dit allemaal te regelen, dan kan je de accu natuurlijk ook zelf vervangen. Een auto accu kopen kan al bij een bouwmarkt en je hebt niet veel gereedschap nodig.

 

Een accu vervangen

Ten eerste moet de auto altijd uit staan en je moet de sleutel uit het contact halen als je de accu gaat vervangen. Je moet beginnen met het verwijderen van de – pool. Vaak is dit de zwarte kabel. Daarna verwijder je de + pool. Doe dit nooit andersom, anders loop je het risico op kortsluiting. Verwijder hierna de accu. Dit kan je doen door de klem of beugel los te maken. Plaats de nieuwe accu terig in de beugel of klemmen. Sluit nu in tegenovergestelde volgorde de accuklemmen. Begin met de + pool en daarna de – pool.

 

Veiligheid

In een accu zit een stof die brandwonden kan veroorzaken. Deze stof is accuzuur. Als je accuzuur op je huid krijgt is het van belang goed te spoelen. Tijdens het laden van de accu kunnen er gassen ontstaan. Probeer deze niet in te ademen en doe je dit toch dan zorg dat je zo snel mogelijk frisse zuurstof in ademt. Blijven de irritaties aanhouden dan ga zo snel mogelijk naar de dokter.

 

https://123waldo.nl/accu-batterijen/agm-auto-accu.html