Uw bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe bieden wij vanuit Begeleid Wonen Nederland de perfecte begeleiding?

Fouten maken is menselijk. In sommige situaties is het maken van fouten echter alles behalve wenselijk. Dat is bijvoorbeeld het geval in de branche waarin wij actief zijn. Vanuit Begeleid Wonen Nederland richten wij ons namelijk op jongeren en jongvolwassenen met een LVG- of psychiatrische problematiek. Voor hen is het onwijs belangrijk dat zij de juiste zorg krijgen. En dat zij op de juiste manier begeleid worden.

Dat is dan ook precies waar wij – vanuit Begeleid Wonen Nederland – dagelijks mee bezig zijn. Maar, hoe zijn wij nou in staat om de juiste begeleiding te bieden? En hoe kunnen wij zorg én begeleiding op maat aanbieden? Dit is volledig te danken aan onze deskundige medewerkers. Medewerkers die aan specifieke eisen moeten voldoen.

Jong doch ervaren

De meeste van onze werknemers zijn zowel jong als ervaren. Hoe deze combinatie mogelijk is? In sommige gevallen is dit mogelijk doordat onze werknemers vroeger zelf last van problematiek hebben gehad. Zij hebben zich hierdoor op een jonge leeftijd al moeten wapenen tegen bijvoorbeeld een psychiatrie. Dit kan bij henzelf zijn geweest, maar kan ook bij bijvoorbeeld een gezinslid zijn geweest.

Ondanks de relatief jonge leeftijd hebben ze reeds veel ervaring. Op zowel het persoonlijke- als op het werk vlak dus. In onze ogen is dat een ideale combinatie, aangezien onze werknemers zodoende veel situaties herkennen. Vaak al eerder dan dat de betreffende jongere of jongvolwassene de situatie al door heeft.

Positiviteit

Al onze werknemers hebben nog één ding gemeen: ze zijn onwijs positief. Deze positiviteit stralen ze daarbij absoluut uit op onze cliënten. Voor veel van onze cliënten is het van belang dat het zonnetje weer in hun leven gaat stralen. Als je voortdurend met positieve mensen in aanraking komt, word je vanzelf ook een stuk vrolijker. Dat is in ieder geval iets waar wij van overtuigd zijn.

Begeleiding op maat

Geen enkel persoon is hetzelfde. Niemand heeft dezelfde problematiek. En ook niemand heeft dezelfde achtergrond. Hier zijn wij ons onwijs goed van bewust, waardoor wij uitsluitend begeleiding op maat aanbieden. Ook de maat die wij aanbieden, is volledig op maat. Zo krijgen onze cliënten stuk voor stuk de gewenste begeleiding en zorg. De gewenste begeleiding en zorg waarmee zelfredzaamheid en zelfstandigheid gestimuleerd wordt. Want; veel van onze cliënten hebben uiteindelijk de wens om zelfstandig te kunnen wonen.

Kleinschalige locaties

In eerste instantie willen wij alle jongeren en jongvolwassenen met een bepaalde problematiek een onderdak bieden. Een onderdak waarin ze zichzelf kunnen zijn, waarin ze gelukkig kunnen worden en waarin ze voorbereid worden op de stap naar het maatschappelijke leven. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Om al onze cliënten de perfecte zorg te kunnen bieden, hebben wij gekozen voor kleinschalige locaties. Locaties waarin slechts een paar cliënten met elkaar samenwonen, zodat er een gevoel van huiselijkheid ontstaat. Tevens zijn wij op deze manier in staat om de persoonlijke begeleiding en zorg te bieden. Met alle dank aan onze jonge, ervaren en positieve medewerkers.