Uw bedrijvengids
Bedrijven

Hoe kun je je bedrijfsruimte goed isoleren?

We hebben allemaal wel eens een moment meegemaakt, dat we op ons werk zitten en het onwijs koud hebben. Dan heb je altijd nog die ene collega waarvan je de verwarming niet mag aanzetten, omdat ze het altijd warm hebben. Soms is de verwarming ook automatisch geregeld en kun je deze niet zomaar warmer of koeler zetten. Hoe dan ook, werken in de kou is erg vervelend en het is niet bepaald bevorderlijk voor je concentratie. Daarom geven wij graag wat tips voor de isolatie van een bedrijfsruimte!

 

Muren isoleren

Door de muren goed te isoleren, voorkom je dat de warmte verloten gaat. Bij het isoleren van de muren kun je diverse materialen gebruiken. Een van de meest populaire vormen is spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met bijvoorbeeld glaswol, EPS-parels of steenwol. Er worden kleine gaatjes in de muur gemaakt, waarna het isolatiemateriaal erin gespoten wordt. Zo hoeft er verder niks opengebroken te worden en behoudt de muur zijn huidige look. Als dit niet mogelijk is en de muur wel opengebroken moet worden, is het wel verstandig dat je de pijpleiding bedrijf niet kan beschadigen. Alle pijpleidingen lopen namelijk door de muren en het zou zonde zijn als je deze per ongeluk kapot zou maken en meer schade moet herstellen.

 

Dakisolatie

Bij veel bedrijven is de dakisolatie slecht of aan vervanging toe. Toch wordt er niet vaak geïnvesteerd in een goede dakisolatie. Dit is zonde, aangezien dit erg nadelig is voor het energielabel. De meeste daken bestaan uit golfplaten of een plat dak. Deze staan voornamelijk bekend om hun slechte isolatiekwaliteit. Kies daarom liever voor speciale dakplaten die ervoor gemaakt zijn om ruimtes goed te isoleren.

 

Gevelisolatie

Naast dakisolatie is het ook belangrijk om de gevel te isoleren. Via de gevel kan warmte namelijk heel makkelijk naar buiten ontsnappen en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Vooral in de winter is dit niet erg prettig. Isoleer daarom de gevel met speciale gevelplaten. Deze isoleren de ruimte en zorgen er in de zomer juist voor dat de warmte buiten blijft, waardoor het dus ook minder snel warm wordt op kantoor. Zo hoef je de airco minder te gebruiken, wat ook weer zorgt voor lagere energiekosten. Bij gevelisolatie hoort ook glas. Zorg ervoor dat de ruimte is voorzien van dubbel glas. Hiernaast is HR++ energiezuinig glas en behoort daarom ook tot goed isolatiemateriaal.