Uw bedrijvengids
Bedrijven

Leer zelf verven met deze tips!

Of het nu een muur verven is of een buitenwand in de tuin; het kan allemaal aangeleerd worden! Een hoop mensen hebben het afgelopen anderhalf jaar diverse hobby’s uitgeprobeerd. Leren verven was daar een van de bekendste onderdelen van. Heb je dit zelf uitgeprobeerd en heb je hier veel voordelen uit gehaald? Dan kun je hier natuurlijk nog beter in worden om bijvoorbeeld in de toekomst ook een leren stoel of bank te verven. Lees snel verder voor de tips!

De basis van het verven

Er zijn een aantal basistechnieken die iedereen kan leren. Het belangrijkste bij verven is uiteindelijk dat je geen enkele stap mist. Hoe je iedere stap uitvoert verschilt natuurlijk per persoon en hoeveel ervaring iemand heeft. Met de tijd word je vanzelf beter met iedere stap. Als we kijken naar de basis, kun je het volgende aanhouden:

–          Leer goed schoonmaken; reinig de muur of de tafel die je wilt verven. Per materiaal verschilt weer wat je nodig hebt. Er bestaan ook reinigers die je kunt gebruiken.

–          Verf altijd een basislaag en vergeet geen primers!

–          Verf altijd dezelfde kant op.

–          Maak het af met een finisher en geef voldoende tijd te drogen.

Ken je verf kwaliteit

Je weet nu een beetje wat de basis inhoudt. De volgende stap is op zoek gaan naar een juiste verfsoort. Allereerst is het belangrijk dat je weet wat je budget is en dat je weet wat je precies gaat verven. Ga je de muur in de woonkamer een nieuw kleurtje geven of ga je de houten tafel opnieuw verven? Bij het kopen van verf bij een verfwinkel is het belangrijk rekening te houden met de volgende zaken:

–          Dure verf hoeft lang niet altijd goed te zijn net als dat goedkope verf niet altijd heel slecht is. Twijfel je hierover? Zoek dan op de bekendste verfmerken en kijk welk merk binnen jouw budget past. Op basis hiervan kun je verder onderzoek doen.

–          Vraag je omgeving naar ervaringen met bepaalde verfmerken! Heb je iemand in je omgeving die eerder zelf iets heeft geverfd? Vraag naar merken die goed en slecht hebben gewerkt. Hetzelfde geldt voor het lezen van reviews. Zijn er video’s of blogartikelen geschreven over bepaalde verfmerken? Kijk dan of dit met elkaar overeen komt.

–          Kijk goed na wat je allemaal nodig hebt. Vaak heb je een primer nodig voordat je aan de slag kunt met verven. Zo kun je nog veel duurder uit zijn dan je verwacht had en dat is natuurlijk zonde.

https://www.deverfvakman.nl/