Uw bedrijvengids
Bedrijven

Waarom je als bedrijf jouw IT goed beveiligd moet hebben

Wanneer je als bedrijf niet zorgvuldig omgaat met de beveiliging van jouw IT dan kom je in dit tijdperk bedrogen uit. Steeds vaker horen en zien we individuelen en vaak ook bedrijven die te maken krijgen met aanvallen van hackers. Ook merken we dat er steeds meer personen klikken op malafide linkjes. Dit zorgt er vaak voor dat jouw gegevens worden gegijzeld en je moet betalen met Bitcoins. De gevolgen zijn te groot om te omschrijven. We leggen je er meer over uit.

Samenwerkingen

Wil je als bedrijf samenwerken met de overheid? Dan zijn er bepaalde voorwaarden die erg belangrijk zijn om te hanteren. Zo gaat de overheid er vanuit dat je ISO 27001 gecertificeerd bent. Hierin staat bijvoorbeeld dat je door middel van een pentest (bijvoorbeeld via: https://www.onvio.nl/pentest) jouw online beveiliging hebt laten toetsen door een gecertificeerd bedrijf. Hierdoor wordt je verplicht om jouw IT op een goede manier te laten testen en indien nodig beter te beveiligen.

Bescherming klantgegevens

Een verbeterde IT omgeving zorgt er voor dat je niet alleen je eigen gegevens maar ook die van klanten beter kan beschermen. Zo zien we steeds vaker mailtjes voorbij komen waarbij een bedrijf aangeeft een lek te hebben gehad en jouw gegevens mogelijk gelekt zijn. Dit zorgt voor een enorme breuk in het vertrouwen van de klanten. Want, ze hebben er niet alles aan gedaan om je eerder te beschermen, waarom zouden ze dat nu wel doen? Daarnaast is het dus eigenlijk ook al te laat, want jouw gegevens zijn al gelekt. Ook daarom is het dus belangrijk dat je deze gegevens zo goed als mogelijk weet te beschermen.

Voorkom schade aan reputatie

Wanneer je te maken hebt met een hack en dat wordt bekendgemaakt dan kan het zomaar zijn dat dit via de media wordt verspreid. Zeker wanneer je een grote organisatie bent kan dit voor enorme gevolgen zorgen zoals schade aan je reputatie. Klanten kunnen je vroegtijdig verlaten omdat ze geen vertrouwen meer hebben. Je marktwaarde kan drastisch zakken en zo kunnen we nog even doorgaan.

Waar maak jij je zorgen over?

Maak jij je wel eens zorgen over de beveiliging van je bedrijf? Dan is dat goed! Je bent je bewust van de gevaren van de online wereld. Nu moet je er alleen nog naar handelen. Zorg er dus voor dat jouw IT wel op orde is!

https://www.onvio.nl/pentest