Uw bedrijvengids
Bedrijven

Proef de honingwijn van de Vikingen

Wilt u originele producten met honing bestellen, dan bent u bij Heathen Mead helemaal aan het juiste adres. Zo is er tegenwoordig weer veel belangstelling voor het historische drankje mede. Vooral de Grieken, Romeinen en noorderlingen liepen hiermee weg. Deze alcoholische drank van honing, water en gist staat in de volksmond ook wel bekend als honingwijn. Daarnaast biedt deze webshop veel tongstrelende honingsoorten, van traditionele bloemenhoning tot bijzondere soorten als rozemarijnhoning en klaverhoning.

Honing bestellen waar u uw vingers bij aflikt

De zuivere bloemenhoning uit het assortiment is anders verwerkt dan de varianten die u kent uit de supermarkt. Doordat de honing koud geslingerd is, is de pure smaak op z’n best gebleven. Een smaaksensatie die u niet mag missen. Ook soorten als fruithoning en lavendelhoning zorgen voor een smaakexplosie. Met de rozemarijnhoning met zijn kruidige smaak marineert u uw vlees bovendien op een voortreffelijke manier. De verschillende soorten honing zijn heerlijk om mee te koken, maar natuurlijk ook op een broodje, door de kwark of in de thee.

Vernieuwde populariteit van honingwijn

Mede wordt ook wel honingwijn genoemd, omdat het productieproces van mede lijkt op dat van wijn. In plaats van druiven en water vormen echter honing en water de belangrijkste ingrediënten. Omdat fruit gist gemakkelijker omzet in alcohol, wordt voor mede ook vaak fruit gebruikt. Daarnaast zijn ook kruiden of hop als toevoeging mogelijk. Er zijn droge en zoete medes, maar meestal heeft het drankje een zoetere, zachtere smaak dan wijn. Mede wordt in veel mythologische verhalen als een geschenk van de goden beschouwd. De laatste jaren is de populariteit weer in opmars.

In Amerika zijn veel meaderies – medebrouwerijen – te vinden en is het mogelijk om in speciale mead halls als een echte Viking mede te drinken. Om ook Nederlanders met deze heidense drank kennis te laten maken is Heathen Mead opgericht. Mede of honing bestellen gaat veilig, voordelig en snel bij deze webshop. Laat u verrassen door de lekkerste producten!

https://heathenmead.nl/