Uw bedrijvengids
Bedrijven

Scheidingstransformator

Heeft u wel eens van een scheidingstransformator gehoord? Dit is een transformator die veel gebruikt worden in de spoorwegenbranche, scheepvaart en energiebranche. Normaal gesproken wordt een standaard transformator of travo gebruikt voor het veranderen van de spanning tussen de secundaire wikkeling en de primaire wikkeling.

Bij een scheidingstransformator werkt dit echter anders. Dan is de uitgangsspanning namelijk meestal het zelfde als de ingangsspanning. Maar hoe werkt deze transformator precies?

Hoe werkt een scheidingstransformator precies?

U vraagt zich vast af hoe een scheidingstransformator precies werkt. Deze draagt energie over aan het boordnet zonder dat hij direct elektrisch contact heeft. Vervolgens wordt die elektriciteit omgezet in magnetisme. Dit gebeurt in een ringkerntransformator. Nadat de elektriciteit is omgezet naar magnetisme, wordt die zelfde elektriciteit weer omgezet.

Aan de secundaire zijde van de transformator zit de nul leiding. Die leiding is verbonden met de behuizing van het schip en de massa. Dit zijn de metalen delen. Wanneer een elektrische storing plaatsvindt, treedt de aardlekschakelaar of zekering in werking. Denk hierbij aan een ontstoor transformator of driefasen-transformatoren

Specialist op het gebied van transformatoren en voedingen

We vertellen graag meer over dit bedrijf. Opijnen Transformer Solution is leverancier en ook nog eens producent van voedingen en transformatoren. Hierbij kunt u denken aan regeltransformatoren en ringkerntransformatoren. Zo kunt u hier terecht voor standaard producten, maar ook voor op maat gemaakte producten met uiteenlopende eigenschappen.

Doordat dit bedrijf zo veel verschillende standaard en op maat gemaakte producten verkoopt, vinden de medewerkers voor iedere situatie een geschikte oplossing.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en vrijblijvend meer informatie ontvangen? Dat is geen enkel probleem. Neem gerust eens een kijkje op de website of vraag geheel vrijblijvend en gratis meer informatie aan bij de medewerkers. Vervolgens vertellen zij u meer over de mogelijkheden die de transformatoren en voedingen bieden.

https://www.opijnen.com/