Uw bedrijvengids
Bedrijven

Hoe bestrijden we de legionella bacterie?

De hele wereld kent helaas de legionella bacterie wel. Legionella kan levensgevaarlijk worden als de bacterie zich vermenigvuldigt en mensen de druppels waternevel inademen. Als ouderen of kinderen met weinig weerstand besmet raken, kan dat levensbedreigende gevolgen hebben. Ouderen hebben een grotere kans op de zogenoemde veteranenziekte: een flinke longontsteking.

Hoe voorkomen we dat ouderen en kinderen, maar ook mensen die veel roken of alcohol drinken besmet raken met de legionella bacterie? In dit artikel leg ik het uit.

Legionella preventie beheersplan

Een legionella preventie beheersplan kan besmettingen voorkomen. Voor bepaalde instanties met prioritaire waterinstallaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen, campings en verpleeghuizen) is een legionella beheersplan verplicht in Nederland. In het beheersplan staan alle belangrijke stappen vermeld die uitgevoerd dienen te worden. Van een monsterafname en het doorspoelen van de waterleidingen tot aan een watertemperatuurmeting.

Legionella adviesbureau

Als u werkzaam bent bij een instantie die verplicht een legionella beheersplan moet opstellen, raad ik u aan om een legionella adviesbureau in te schakelen. Een adviesbureau adviseert u over de legionella bacterie. Legionella-experts komen langs voor een risico-inventarisatie en controleren de waterleidingen. Op basis van dit bezoek stellen ze een beheersplan op.

Het bedrijf Aqua D&S is zo’n legionella adviesbureau.

Ultrafiltratie, trilzeef en doekfilter

Om de legionella bacterie te bestrijden moeten we water compleet zuiveren van ongewenste virussen en bacteriën. Door middel van ultrafiltratie, trilzeef en doekfilter zuiveren we het water van legionella.

De scheidingsmethode ultrafiltratie is een membraan-techniek. Het water wordt gefilterd van schadelijke stoffen. De werking kunt u vergelijken met de werking van de nieren. Bent u benieuwd naar deze legionella bestrijdingsmethode? Of naar het legionella beheersplan? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan bij Aqua D&S. Hun missie is legionella beheersbaar te maken volgens de wettelijke eisen.

Aqua D&S
Adres: Everdenberg 7b, 4902 TT Oosterhout
Telefoon: +31 162457 990
Provincie: Noord-Brabant