Uw bedrijvengids
Bedrijven

Tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is niet voor iedereen weggelegd. Sommige van ons hebben veel moeite met in slaap komen. Daarom bij deze een aantal tips..

 

Creëer een avondritueel

Misschien ken je de filmpjes op YouTube wel waar in mensen laten zien wat ze ’s avonds doen voordat ze naar bed gaan. En het klinkt misschien gek om een ritueel te creëren, maar een goede nachtrust begint met een goede voorbereiding. Je kan er voor kiezen om ’s avonds lekker te gaan douchen, daarna de make up van je gezicht te halen en alles lekker in te smeren met lotions en crèmes. Daarna nog even een tijdschrift lezen en dan lekker onder de wol kruipen. Maar misschien kies je er liever voor om tot rust te komen door een kwartiertje of langer te mediteren. Zo kun je alle stress en drukte van de dag van je af zetten. Vaak zijn we nog heel druk in de avond, waardoor het ook druk is in ons hoofd. Maar om in slaap te kunnen vallen, moet er rust in je hoofd zijn. Wat ons leidt naar de volgende tip..

 

Vermijd sociale media

Sociale media bekijken voordat je gaat slapen, is het slechtste wat je kan doen. Je wordt er namelijk juist wakker van in plaats van dat je erna lekker kan slapen.

 

Zorg voor rust in de slaapkamer

Ga voor lichte kleuren in je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor beige of licht blauwe verf op de muren, maar ook lichte kleuren voor het beddengoed en meubels werkt goed. Zorg ook voor zachte, lichte materialen zoals katoen en satijn. Natuurlijke materialen doen het ook erg goed in de slaapkamer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld linnen kussens of rotan accessoires. Om voor nog meer rust te zorgen kan je ook een klamboe kopen bij shopvoorgezondheid, zo heb je echt je eigen coconnetje als je in bed gaat liggen.

https://shopvoorgezondheid.nl