Uw bedrijvengids
Bedrijven

Wat is een persoonlijke lening?

Let op! Geld lenen kost geld.

Als u geld nodig hebt, kan een persoonlijke lening een optie zijn. Maar sparen voor een aankoop is een beter alternatief. Bekijk dus eerst of u wellicht uw aankoop kunt uitstellen. Is uitstellen van uw aankoop geen optie? Dan kunt u bekijken of een persoonlijke lening bij uw situatie past.

Een persoonlijke lening is geschikt, wanneer u van te voren weet hoeveel geld u precies nodig hebt om uw aankoop te bekostigen. Ook speelt de levensduur van de aankoop een rol, bijvoorbeeld bij een auto. Een persoonlijke lening heeft namelijk een vaste rente en vaste looptijd.

Dit betekent dat de rente tijdens de duur van de lening hetzelfde blijft en weet u precies wanneer u de lening hebt afgelost. Zo voorkomt u dat niet teveel betaalt voor uw toekomstige auto én u de lening hebt afbetaald als uw auto weer aan vervanging toe is.

Kenmerken van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een overzichtelijke lening. Met een persoonlijke lening leent u namelijk eenmalig een vast bedrag. Dit bedrag krijgt u in één keer uitbetaald. De looptijd en de rente staan vooraf vast. Dit betekent dat de rente tijdens de looptijd van uw lening niet meer kan veranderen. Zo weet u ook precies hoeveel u per maand aan de lening betaald en u weet precies wanneer u de lening hebt afgelost.

Let ook op de looptijd en de totale kosten

Als u een persoonlijke lening gaat afsluiten, bekijkt u wat de lening u per maand kost. Maar het is ook belangrijk om bij een persoonlijke lening op de looptijd te letten. U kunt wel kiezen voor een lager maandbedrag, maar dit betekent ook dat u langer aan uw lening vast zit.

Hoe korter de looptijd, hoe minder rente u betaald en hoe sneller u de lening hebt afgelost. De totale kosten van een lening zullen dus bij een kortere looptijd ook lager zijn. Kortom, let bij het afsluiten van een persoonlijke lening niet alleen op rente maar ook op de looptijd en de totale kosten van een persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening. Dit zijn de mogelijkheden

In Nederland kunt u een persoonlijke lening afsluiten bij verschillende kredietverstrekkers, banken en financiële tussenpersonen. Iedere bank of kredietverstrekker heeft weer andere voorwaarden en hanteert weer andere rentetarieven. Om persoonlijke leningen van verschillende aanbieders te vergelijken, kunt u gebruik maken van verschillende vergelijkingssites.

Op vergelijking websites kunt u een persoonlijke lening eenvoudig vergelijken op leenbedrag, de rente, de voorwaarden, de prijs- kwaliteit, de totale kosten en de klantervaringen. Zo krijgt u een goed beeld in de verschillen, de voorwaarden en de kosten als u een persoonlijke lening gaat afsluiten. Wilt u liever worden geadviseerd over geld lenen? Een financieel tussenpersoon kan u adviseren over geld lenen.

https://www.directa.nl/persoonlijke-lening